in ,

CryCry

Βουτιά στο παρελθόν – Όταν η Ελληνική Eurovision σάρωνε σε νούμερα τηλεθέασης

Ήταν τραγική η εικόνα της ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης. Πολύ μίζερο το στήσιμο και η παρουσίαση για το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι. Και αυτό αποτυπώθηκε και στην τηλεθέαση που «έγραψε» μονοψήφια και συγκεκριμένα 6,6% στο σύνολο και 7,6% στο δυναμικό κοινό.

 

  • Μια εικόνα που δικαιολογούταν τις εποχές των μνημονίων όχι όμως τώρα τη στιγμή που μάλιστα η ΕΡΤ θέλει να είναι υπολογίσιμος παίκτης της τηλεοπτικής αγοράς.

 

Γυρίζω πίσω στο μακρινό 2008 όπου ο θεσμός της Eurovision ήταν στα πολύ πάνω του. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2008 διοργανώθηκε γκράντε Εθνικός Τελικός με τρία τραγούδια από διαφορετικούς ερμηνευτές. Το τραγούδι της Καλομοίρας είχε τίτλο «Secret Combination», του Κώστα Μαρτάκη «Always and Forever» και μιας αοιδού ακόμη που τώρα λησμονώ.

 

  • Το «Αθηνών Αρένα» ήταν κατάμεστο με όλη την Ελληνική showbiz να δίνει το παρόν και τις κάμερες να περιμένουν απ’ έξω για δηλώσεις. Την βραδιά είχαν παρουσιάσει οι αδελφές Μαγγίρα ενώ το τελικό αποτελέσμα του εκπροσώπου μας στη Eurovision που βέβαια ήταν η Καλομοίρα είχε ανακοινώσει ο Μίμης Πλέσσας.

 

Ανέτρεξα στο αρχείο μου για να θυμηθώ την τηλεθέαση και πραγματικά ήταν απίστευτη: 45,9% στο σύνολο του κοινού με σχεδόν 2 εκατομμύρια τηλεθεατές να συντονίζονται στη συχνότητα της τότε ΝΕΤ. Καμία σχέση το τότε βέβαια με το τώρα… Άλλες εποχές…

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Δεν ήταν μόνο η μιζέρια της εικόνας, ήταν και η εκπομπή κάκιστη. Κακοστημένη, βαρετή ο μπαρμπά Φώτης δεν τραβάει με τίποτα. Κορυφαία στιγμή, όταν η χαζοχαρούμενη παρουσιάστρια αποκάλυψε τον τίτλο του τραγουδιού, που έχει γραφτεί εδώ και μια εβδομάδα, την τρόλαρε η Σάτι. Αυτούς τώρα τους πληρώνουμε ;

Πώς επηρεάζει ο σακχαρώδης διαβήτης τα μάτια μας

Κοίτα μη σπάσεις κανα νύχι – Nτύνεται για 15 ημέρες στα χακί ο Κασσελάκης