Έλλη Κασόλη – «Είναι τρομακτικό να σε σημαδεύουν με όπλο»

1 Min Read

Πέντε μήνες πολεμικού ρεπορτάζ, τρεις αποστολές στην Ουκρανία και εικόνες που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Η Έλλη Κασόλη μιλά για τις πιο δύσκολες στιγμές που έζησε στη χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο, αποκαλύπτοντας μια προσωπική εμπειρία που προκαλεί σοκ.

  • Η δημοσιογράφος περιγράφει τη στιγμή που, λίγο μετά την άφιξή της στην Ουκρανία, βρέθηκε σε σημείο ελέγχου και κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου για περίπου δύο ώρες.

Η αδυναμία συνεννόησης έκανε την κατάσταση ακόμη πιο τρομακτική, ενώ γύρω της ακούγονταν εκρήξεις. «Είναι τρομακτικό να σε σημαδεύει κάποιος για τόση ώρα με ένα όπλο», εξομολογείται, περιγράφοντας τις ώρες αγωνίας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να επιστρέψει. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο προσωπικός κίνδυνος που έχει χαραχτεί στη μνήμη της.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που περπάτησε δύο ολόκληρα χωριά για να μάθει αν ο γιος της βρισκόταν σε μαζικό τάφο, αποτελεί μία από τις πιο σκληρές εικόνες που κρατά από τις αποστολές της.

Πλέον, η Έλλη Κασόλη βρίσκεται στο στούντιο του ΕΡΤnews, χωρίς να έχει χάσει την επαφή της με το ρεπορτάζ. Όπως παραδέχεται, η αδρεναλίνη δύσκολα εγκαταλείπει έναν δημοσιογράφο που έχει ζήσει τόσο έντονες καταστάσεις.

Share This Article