Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών.
- Συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι από τον πολιτικό και δημόσιο βίο της χώρας βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο σε μια γυναίκα που έζησε περισσότερο από έναν αιώνα και συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.
- Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν τα παιδιά της, Γιώργος, Σοφία, Νίκος και Ανδρίκος Παπανδρέου, αλλά και τα εγγόνια της, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ημέρα για όλους.
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν έμεινε γνωστή μόνο μέσα από την οικογένειά της. Για δεκαετίες είχε ενεργή παρουσία στον δημόσιο διάλογο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων.
Μάλιστα, το τελευταίο αντίο συνδέθηκε συμβολικά με τις αξίες που υπηρέτησε. Η οικογένεια ζήτησε, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της να κάνουν δωρεά στο «Κέντρο Διοτίμα», που δραστηριοποιείται για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
Μια ζωή 103 ετών ολοκληρώθηκε, αφήνοντας πίσω της μια οικογένεια, φίλους και μια δημόσια διαδρομή που δύσκολα περνά απαρατήρητη.
