in

Το μοιραίο λάθος που κάνουμε στον καύσωνα με τα αβγά και το γάλα στο ψυγείο

Όσα μας προτείνει ο ΕΦΕΤ για να προστατεύσουμε ακόμη καλύτερα μέσα στον καύσωνα διάφορα προϊόντα στο ψυγείο μας.

  • Ζούμε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος του καύσωνα, με τις θερμοκρασίες, μέχρι την Κυριακή, να αγγίζουν τους 44 και τοπικά, τους 46 βαθμούς. Ωστόσο, και από όσο φαίνεται, δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα με τον καύσωνα, καθώς και την ερχόμενη βδομάδα ο υδράργυρος θα βρεθεί πάλι στα, ύψη φτάνοντας και τους 44 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή και με κάθε τρόπο, προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο δροσερό το σπίτι μας, είτε κρατώντας κλειστά τα παράθυρα, είτε χρησιμοποιώντας κλιματιστικό.

 

Τι φαίνεται, όμως, πως κάνουμε λάθος με το ψυγείο μας και συγκεκριμένα τρόφιμα; Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), τόσο το γάλα, όσο και τα αβγά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

  • Ειδικότερα, αν αποθηκεύετε το γάλα και αβγά στην πόρτα του ψυγείου μας τώρα το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους καύσωνες, ήρθε η ώρα να τα μετακινήσετε σε πιο ψυχρά σημεία του ψυγείου (τα αβγά πάντα σε κατάλληλες προθήκες), όπως στο πίσω μέρος των εσωτερικών ραφιών.

Όπως συμπληρώνει ο ΕΦΕΤ, και τα δύο αυτά τρόφιμα πρέπει να παραμένουν σε σταθερή θερμοκρασία (4ο C) για να παραμείνουν φρέσκα και ασφαλή για περισσότερο χρονικό διάστημα.

 

 

Η ανάρτηση του ΕΦΕΤ για τα αβγά και το γάλα

Αν συνηθίζετε να αποθηκεύετε γάλα και αυγά  στην πόρτα του ψυγείου σας, τώρα το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες, έχει έρθει η ώρα να τα μετακινήσετε σε πιο ψυχρά σημεία του ψυγείου (τα αυγά πάντα σε κατάλληλες προθήκες), όπως στο πίσω μέρος των εσωτερικών ραφιών.

Και τα δύο αυτά τρόφιμα, πρέπει να παραμένουν, σε σταθερή θερμοκρασία (4ο C) για να παραμείνουν φρέσκα και ασφαλή για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Έρευνα – Πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από αυτήν την ασθένεια μέχρι το 2050

Την είδε James Bond – Έκλεψε φορτηγό με καρπούζια τα πέταξε και το “φόρτωσε” με μετανάστες