Το μήνυμα του Ισραήλ για το ελληνικό «Όχι» – «Η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

1 Min Read

Με μια ιδιαίτερη αναφορά στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έστειλε το δικό της μήνυμα για την ιστορική ημέρα, τιμώντας τον αγώνα των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού.

«Χρόνια πολλά, Ελλάδα»

Σε ανάρτησή της στο Χ, η ισραηλινή πρεσβεία ανέφερε: «Χρόνια πολλά, Ελλάδα. Σήμερα τιμούμε τον αγώνα των Ελλήνων που στάθηκαν με αξιοπρέπεια και ήθος για την ελευθερία ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού».

Στο μήνυμα, που δημοσιεύτηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, καταλήγει με τη χαρακτηριστική φράση: «Η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Αναφορά στην ελληνική αντίσταση

Η ανάρτηση συνοδεύεται από ευχές προς τον ελληνικό λαό και αναφορά στην αντίσταση της Ελλάδας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την πρεσβεία να υπογραμμίζει τη σημασία της ελευθερίας και του αγώνα απέναντι στον φασισμό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της φετινής επετείου, η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει ανακοινώσει ετήσια πρωτοβουλία τιμής και προσφοράς προς ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την πρώτη δωρεά για το 2026 να αφορά σχολείο της Ξάνθης.

Share This Article