Στο Μαϊάμι έφτασε ο Φλάβιο Μπολσονάρου μαζί με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες τους, λίγες ημέρες μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
- Η άφιξή του στις ΗΠΑ έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας και φέρεται να αρνήθηκε να παραδώσει τα διαβατήριά του, παρά τη σχετική εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.
- Σύμφωνα με το Reuters, ο Βραζιλιάνος πολιτικός και η οικογένειά του έφτασαν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι Όπα Λόκα, με ιδιωτικό αεροσκάφος, έπειτα από ένα ταξίδι που πέρασε από την Αργεντινή και τον Ισημερινό.
Η μετακίνησή του προκαλεί ήδη πολιτικές αντιδράσεις, καθώς η έρευνα αφορά υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε παρανομία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει βίζες εισόδου στην οικογένεια, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εγκρίνει την άφιξή τους.
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρου αναμένεται να χάσει τη βουλευτική του ασυλία όταν ολοκληρωθεί η θητεία του στη Γερουσία τον Φεβρουάριο. Οι εξελίξεις αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις Βραζιλίας και Ηνωμένων Πολιτειών.
