Συναγερμός στην Κρήτη – Που αγνοούνται δύο Δανοί τουρίστες

1 Min Read

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ψηλορείτη, καθώς δύο νεαροί τουρίστες από τη Δανία έχασαν τον προσανατολισμό τους σε ορεινή περιοχή της Κρήτης, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών.

  • Οι δύο νεαροί φέρεται να βρέθηκαν σε δύσκολη θέση ενώ κινούνταν στο βουνό, στην περιοχή πάνω από τη Λοχριά Ρεθύμνου, με την επιχείρηση για τον εντοπισμό τους να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
  • Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας κάθε πιθανό ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό των δύο τουριστών.

Η κατάσταση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες στον Ψηλορείτη δεν είναι οι καλύτερες. Στην περιοχή επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά, παράγοντες που δυσκολεύουν την προσπάθεια των διασωστών, αν και μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται βροχόπτωση.

Οι ώρες περνούν και οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο να εντοπιστούν οι δύο νεαροί και να μεταφερθούν με ασφάλεια σε προσβάσιμο σημείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για την κατάστασή τους, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν τις προσπάθειες.

TAGGED:
Share This Article