Στα μαχαίρια Λοβέρδος και Αγγελάκου – Το παρασκήνιο με τις αιφνιδιαστικές αλλαγές

1 Min Read

Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του υπουργείου Εξωτερικών. Και δεν μιλάω για τα νερά που μπήκαν στο κτίριο μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

  • Το πραγματικό πρόβλημα, σύμφωνα με όσα φτάνουν στα αυτιά μου, βρίσκεται μάλλον στους διαδρόμους και στις εσωτερικές ισορροπίες.

Πρωταγωνίστρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΞ, πρέσβης Θηρεσία (Τερέζα) – Παρασκευή Αγγελάκου.

  • Όπως μου μεταφέρουν, φέρεται να προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο οργανόγραμμα και στα πρόσωπα που στελεχώνουν το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Λοβέρδου.

Το ενδιαφέρον; Οι αλλαγές αυτές φέρεται να έγιναν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον ίδιο τον υφυπουργό!

  • Αντιλαμβάνεστε τι ακολούθησε. Ο κ. Λοβέρδος, που δεν μας έχει συνηθίσει σε εκρήξεις, φέρεται να αιφνιδιάστηκε και να ζήτησε εξηγήσεις από τη γενική γραμματέα.

Το ερώτημα ήταν απλό: Πώς γίνεται να αλλάζουν πρόσωπα στο γραφείο του χωρίς να έχει προηγηθεί η δική του ενημέρωση;

  • Δεν γνωρίζω αν οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν αρκετές ούτε αν οι αλλαγές τελικά υλοποιήθηκαν. Εκείνο που μου μεταφέρουν είναι πως οι σχέσεις των δύο πλευρών έκτοτε παραμένουν ψυχρές.

Και εδώ βρίσκεται το ζουμί. Γιατί στο υπουργείο Εξωτερικών δεν περισσεύουν ούτε οι προσωπικές κόντρες ούτε οι αρρυθμίες. Ειδικά όταν αφορούν μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία.

Share This Article