Σκληρή επίθεση Τσουκαλά στην κυβέρνηση – Τι είπε για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

1 Min Read

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, σχολιάζοντας τόσο τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου όσο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

  • Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, χαρακτήρισε αναμενόμενους τους τουρκικούς «λεονταρισμούς», υπογραμμίζοντας ότι το έργο έχει μεγάλη ενεργειακή και γεωπολιτική σημασία για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.
  • «Το διεθνές δίκαιο προφανώς είναι με το μέρος μας. Η διεθνής νομιμότητα και η ασφάλεια πάνε μαζί. Ασφάλεια με υποχωρήσεις δεν υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς παρεκκλίσεις στην υλοποίηση του έργου.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και την αγοραστική δύναμη των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι οι αυξήσεις στις τιμές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις μισθολογικές αυξήσεις.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των funds και του ιδιωτικού χρέους.

Τέλος, ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις για ενδεχόμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Share This Article