in

AngryAngry OMGOMG

Ποια είναι η Μία Σεμ – Η πρώτη όμηρος που έβγαλε σε βίντεο η Χαμάς

Μεγάλη είναι η αγωνία για τους ομήρους που κρατούν οι τρομοκράτες της Χαμάς μετά την εισβολή τους στο Ισραήλ.

  • Μεταξύ αυτών και η Μία Σεμ, μια νεαρή από το Ισραήλ που έχουν χαθεί τα ίχνη της από τις 7 Οκτωβρίου όταν και την άρπαξαν από το μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα η Χαμάς ανέβασε το πρώτο βίντεο στο Telegram με κάποιον από τους Ισραηλινούς που κρατά ομήρους στον παλαιστινιακό θύλακα. Όπως αναφέρει η New York Post πρόκειται για μια 21χρονη Γαλλοϊσραηλινή και μέχρι να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο η οικογένεια της δεν ήξερε αν η κοπέλα ήταν νεκρή ή ζωντανή – αλλά φοβόταν ότι είχε απαχθεί.

  • Σύμφωνα με την μητέρα της Κέρεν Σεμ της είχε πει η κόρη της ότι θα πήγαινε «σε ένα πάρτι στα νότια» στις 7 Οκτωβρίου. Από τότε την κάλεσε πολλές φορές στο τηλέφωνο, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Στο βίντεο των 60 δευτερολέπτων, φαίνεται μια χλωμή Σεμ να δέχεται θεραπεία για ένα τραύμα στο χέρι, καθώς κάποιος εκτός κάμερας τυλίγει τον αγκώνα της με έναν επίδεσμο.

«Είμαι η Μία Σεμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», λέει στο βίντεο.

 

 

«Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», ήταν τα λόγια της μητέρας της Μία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η Παπούλια αποχαιρετά τον δικό της Αίαντα – «Καλό ταξίδι…όπου κι αν είσαι, όπου κι αν πας»

Παρασκήνιο ΕΡΤ – Αλλάζει όλη η πρωϊνη ζώνη. Τι θα γίνει με Σεργουλόπουλο