in ,

CryCry

Νεκρός ξαφνικά ο ιδρυτής πασίγνωστου ξενόγλωσσου οργανισμού, Δημήτριος Καραπάντσιος

Πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων, ο Δημήτριος Καραπάντσιος, ιδρυτής του ομώνυμου εκπαιδευτικού ξενόγλωσσου οργανισμού πριν από 50 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

  • Σε ανάρτηση στο Facebook, ο Δήμος -αναφέρει μεταξύ άλλων- πως «ο Δημήτριος Καραπάντσιος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην εκπαίδευση των συνδημοτών μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η παρουσία των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Καραπάντσιου στους Αμπελόκηπους αλλά και ευρύτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη υπήρξε μακρόχρονη, ποιοτική, καταλυτική καθώς συνέβαλε τόσο στη μόρφωση πολλών γενεών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων όσο και στη διάδοση της αξίας των ξένων γλωσσών στους Αμπελόκηπους και ευρύτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Την αγάπη του για τον τόπο του, τους Αμπελόκηπους, την απέδειξε με τη δωρεά στον πρώην Δήμο Αμπελοκήπων 300.000 ευρώ για την κατασκευή του ομώνυμου Πολιτιστικού Κέντρου το οποίο από το Μάρτιο του 2016 φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, όπερες, κινηματογραφικές προβολές, συνέδρια, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και ποικίλες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προβάλλοντας τον πολιτισμό και προσελκύοντας χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο από όλη τη Θεσσαλονίκη.

Για τη δωρεά του Δημήτρη και της συζύγου του Καλλιόπης Καραπάντσιου μίλησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

  • «Στις 21-3-2003, δύο μήνες και 20 ημέρες αφ’ ότου αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, εγώ ως δήμαρχος και το τότε δημοτικό συμβούλιο, δεχθήκαμε μία επιστολή του κ. Δημητρίου και κας Καλλιόπης Καραπάντσιου δωρεάς 300.000 ευρώ, για την ανέγερση του νέου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων, ως ελάχιστο από μέρους τους φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους συνδημότες μας.

Ο Δήμος μας αποδέχθηκε τη δωρεά αυτή, που είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στο δήμο μας, τίμησε σε ειδική τελετή τους Δημήτριο και Καλλιόπη Καραπάντσιου, βάση του Κανονισμού Απονομής Μεταλλίων και Τιμητικών Διακρίσεων του τότε Δήμου Αμπελοκήπων, με την ανώτατη τιμητική διάκριση, που απονέμεται σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Πόλη των Αμπελοκήπων ή στις επιστήμες, στις τέχνες και τα γράμματα. Συγχρόνως αποφάσισε να ονομασθεί, πράγμα που έπραξε, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο «Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων». Τους ευχαριστούμε θερμά, τους συγχαίρουμε γι’ αυτή την πράξη ευποιΐας.»

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα πλέον θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά και τους οικείους του Δημήτρη Καραπάντσιου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.»

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η Κουτσελίνη αποκάλυψε στον αέρα την πραγματική ηλικία της. Είναι…

Σάλος στη Ρόδο – Έτσι είναι σήμερα η εικόνα του beach bar με τον σερβιτόρο-κολυμβητή!