Καταδίκη-σοκ για γνωστό Έλληνα εφοπλιστή – Του επιβλήθηκαν 29 μήνες φυλακή

2 Min Read

Η αυλαία έπεσε οριστικά και το χτύπημα είναι βαρύ για γνωστό Έλληνα εφοπλιστή! Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας επικύρωσε την καταδίκη του, στέλνοντάς τον οριστικά στη φυλάκιση για 29 μήνες, καθώς κρίθηκε ένοχος για οικονομική απάτη και δόλια πτώχευση ιστορικής ολλανδικής γαλακτοβιομηχανίας.

  • Ο εφοπλιστής είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο επιχειρώντας να ακυρώσει την προγενέστερη απόφαση του Εφετείου που του είχε επιβάλει 30 μήνες. Όμως οι ισχυρισμοί του κατέπεσαν στο κενό. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του, κάνοντας απλώς μια τυπική μείωση της ποινής κατά μόλις έναν μήνα.

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινά το 2010, όταν ο κατηγορούμενος εξαγόρασε την ολλανδική εταιρεία με υποσχέσεις για ενίσχυση της ρευστότητας. Αντί όμως να βάλει το χέρι στην τσέπη, η γαλακτοβιομηχανία βάρεσε «κανόνι» έναν χρόνο μετά, το 2011. Οι ολλανδικές αρχές ξεσκέπασαν το παρασκήνιο: όχι μόνο δεν έριξε κεφάλαια, αλλά «άδειασε» κυριολεκτικά τα ταμεία!

Η δικαστική διαδρομή υπήρξε καταπέλτης:

  • Πρωτοβάθμια: Καταδίκη σε 2 χρόνια φυλάκιση για απάτη-μαμούθ 12,4 εκατομμυρίων ευρώ.

  • Εφετείο: Τον Ιούλιο του 2024, αντί για ελάφρυνση, η ποινή αυξήθηκε στους 30 μήνες (με τον Εισαγγελέα να ζητά μέχρι και 4 χρόνια!).

  • Ανώτατο Δικαστήριο: Σφράγισε την καταδίκη στους 29 μήνες.

Τα ψέματα τελείωσαν και η ολλανδική Δικαιοσύνη έδειξε ότι δεν χαρίζεται σε κανένα βαρύ όνομα!

Share This Article