in

Καμπανάκι από Μαγιορκίνη – Υπερδιπλασιασμός των ασθενών με κορονοϊό – Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία

Προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για το εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων και κορονοϊού που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ήδη, ο ΕΟΔΥ έχει σημάνει «συναγερμό» καθώς εξέδωσε ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά και μέτρα προστασίας, με σημαντικότερο αυτό της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, και κυρίως από άτομα άνω των 60 ατών αλλά και ευάλωτες ομάδες.

Το τελευταίο 24ωρο υπολογίζεται ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Η έξαρση της νόσου Covid-19 αλλά και τα συμπώματά της έχουν οδηγήσει τον κόσμο στα φαρμακεία με ουρές να σχηματίζονται έξω από αυτά για rapid test.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πού οφείλεται η αύξηση των κρυσμάτων του κορονοϊού και τόνισε:

«Έχουμε υπερδιπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση».

Αναφέρθηκε ακόμη στο «εκρηκτικό» κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης αλλά και στο πόσο απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας. «Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» τόνισε ο καθηγητής.

Οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο ξεπερνούν τις 1.500 σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορύφωση της έξαρσης του κορονοϊού, που ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θρήνος στον παγκόσμιο κινηματογράφο – Νεκρός ο Tom Wilkinson

Θλίψη για τον θάνατο του Μαξ, του αξιαγάπητου σκύλου της ΕΜΑΚ