in

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΡΤ για την ΕΡΤ3

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΡΤ για την ΕΡΤ3 καθώς το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων εξακολουθεί να μιλά για συνεχή υποβάθμιση του Τρίτου καναλιού.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε νέα ανακοίνωση κατά της ΕΡΤ με αφορμή το γεγονός ότι η ΕΡΤ3 δεν μετέδωσε το παραμικρό ούτε από τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ούτε από αυτή καθεαυτή την κατάκτηση.

H Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Στην αναλυτική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρονται τα εξής:

«Η υποβάθμιση του ρόλου και του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 που έχει αναδειχθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ και φορείς της Β. Ελλάδας, επιβεβαιώθηκε εκ νέου το βράδυ της Κυριακής 19-20 Μαΐου 2024.

Στη διάρκεια μιας νύχτας, στην οποία ο ΠΑΟΚ γιόρταζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023-24, η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ αποφάσισε την πλήρη απουσία της ΕΡΤ3 από τη μετάδοση όλων των σχετικών γεγονότων, επιμένοντας στην πρακτική υποβάθμισής της. Με έκπληξη οι τηλεθεατές διαπίστωσαν ότι το μοναδικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, που δεν εδρεύει στην Αθήνα και έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, δεν αφιέρωσε ούτε λίγα λεπτά έκτακτου προγράμματος για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας με την απονομή του κυπέλλου, όπως επίσης τους μέχρι πρωίας πανηγυρισμούς των φιλάθλων στον Λευκό Πύργο, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Μακεδονίας. Η νέα απόφαση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε συνέχεια πολλών ακόμη περιστατικών, τα οποία έχει καταγγείλει η ΕΣΗΕΜ-Θ, επιβεβαιώνει την σταθερή επιθυμία της να απαξιώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3, μετατρέποντας ουσιαστικά το κανάλι σε ανταποκριτικό γραφείο. Οι διοικούντες την ΕΡΤ ΑΕ ξέχασαν ακόμη και τις δικές τους εξαγγελίες ότι τα αθλητικά και τα θέματα της περιφέρειας θα ήταν μεταξύ των πυλώνων της ΕΡΤ3 στα προγράμματά της, αγνοώντας ένα μείζον γεγονός για τους φιλάθλους όλης της περιφέρειας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ΕΡΤ ΑΕ και τη Γενική διεύθυνση της ΕΡΤ3, να σεβαστούν τον διαχρονικό ρόλο της ΕΡΤ3 στην ενημέρωση και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους πρακτικές που προσβάλλουν τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους του καναλιού που πάντοτε βρίσκονται σε ετοιμότητα για την κάλυψη και μετάδοση σημαντικών γεγονότων».

Η απάντηση της ΕΡΤ
Η ΕΡΤ από την πλευρά της αρνείται τα όσα της καταλογίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ υποστηρίζοντας πως «και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και η μνήμη από τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων χώρεσε την περασμένη Κυριακή η ΕΡΤ στο πρόγραμμά της».

Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ θυμίζουν ότι «η ΕΡΤ1 μετέδιδε επί 3 ώρες τα επινίκια από τη Θεσσαλονίκη μέσα από την “Αθλητική Κυριακή” με συνδέσεις από το γήπεδο Χαριλάου, την πλατεία του Λευκού Πύργου και την Τούμπα και παράλληλα το μεγάλο αυτό γεγονός καλύφθηκε και από το ενημερωτικό κανάλι ΕΡΤNews».

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μαρινάκης – Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Νεκρή η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση