in

Φωτιά στο Γεννάδι Ρόδου- Προσπαθούν να «κόψουν» την πυρκαγιά. «Έχει περάσει τον δρόμο»

Δραματική είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Γεννάδι της Ρόδου, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μεταφέρουν την φλόγα ολοένα και πιο κοντά στον οικισμό, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί.

  • Όπως αναφέρει στο protothema ο Ροδίτης φωτογράφος Σπύρος Τσαμπικάκης η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. «Εδώ η φωτιά έχει περάσει τον δρόμο και πλησιάζει τον οικισμό. Δυστυχώς υπάρχει αέρας τουλάχιστον 7 μποφόρ και κάπνα. Έχει πολλά ξερόχαρτα, γίνονται κάποιες προσπάθειες να την κόψουν την φωτιά αλλά δεν σταματάει με τίποτα. Υπάρχουν πυροσβέστες και εθελοντές αλλά η ένταση της φωτιάς είναι δυνατή. Όλη η φωτιά έρχεται προς τη θάλασσα που σημαίνει πως αν δεν γίνει κάτι τώρα, φοβάμαι πως θα κάψει σπίτια του οικισμού».

Οι φλόγες μπήκαν μέσα στο χωριό Ασκληπιείο της Ρόδου

  • Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σήμανε νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική στη Ρόδο καθώς σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο.

Λίγο μετά, η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό Ασκληπιειό κατακαίγοντας σπίτια καταστήματα και περιουσίες καθώς επίσης και ό,τι άλλο βρίσκει στο πέρασμα της.

  • Η φωτιά προχωρά με μεγάλη ταχύτητα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη να εμποδίσουν την εξάπλωσή της.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Φωτιά στη Ρόδο – «Τρόμος. Νιώθαμε τη φωτιά πίσω μας», λένε Ιρλανδοί τουρίστες

Πρόστιμα σε δύο εταιρείες on line delivery – Επιθεωρητές εργασίας παρήγγειλαν φαγητό εν μέσω καύσωνα