«Είσαι ψεύτης» – Έγινε το διπλωματικό “έλα να δεις” στον ΟΗΕ (video)

1 Min Read

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με τους εκπροσώπους ΗΠΑ και Κούβας να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες και την ένταση να χτυπάει «κόκκινο» μπροστά στα μάτια δεκάδων διπλωματών!

  • Πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου ήταν ο Αμερικανός πρεσβευτής Μάικ Γουόλτζ και ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες, με αφορμή τη συζήτηση για το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα.
  • Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γουόλτζ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κουβανικής κυβέρνησης. Η απάντησή του προς την κουβανική αντιπροσωπεία ήταν χαρακτηριστική: «Αυτή είναι η Αμερική. Κάνε πίσω»!

Ο Ροντρίγκες δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και του φώναξε: «Είσαι ψεύτης»! Η κατάσταση ξέφυγε τόσο, που ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κόντρα συνεχίστηκε και στα social media, με τον Κουβανό υπουργό να εξαπολύει νέα πυρά κατά του Αμερικανού διπλωμάτη.

Την ίδια ώρα, 130 χώρες ψήφισαν υπέρ του τερματισμού του αμερικανικού εμπάργκο, 17 κατά και 25 απείχαν. Το διπλωματικό επεισόδιο έγινε πλέον διεθνές θέμα συζήτησης!

TAGGED:
Share This Article