in

Δυο λέξεις μόνο – Αυτό είπαν στον άτυχο Αντώνη πριν τον πετάξουν στη θάλασσα…

Όσο οι ώρες περνούν, τόσο περισσότερες αποτρόπαιες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Αντώνη Καρυώτη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, βλέπουν το φως δημοσιότητας, προκαλώντας αποτροπιασμό.

  • Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο βίντεο που έρχονται στο φως, αλλά και μαρτυρίες επιβατών του πλοίου, οι αξιωματικοί που έσπρωξαν τον άτυχο άνδρα στην άκρη του καταπέλτη, προκαλώντας έτσι τον θάνατό, όχι μόνο δεν τον βοήθησαν, αλλά αντίθετα του φώναζαν απειλητικά αποθώντας τον προς το νερό.

Όπως αποκάλυψε επιβάτης διπλανού πλοίου, η οποία τα είδε όλα από πολύ κοντά επειδή εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κατάστρωμα, η βία που δέχτηκε ο άτυχος Αντώνης ήταν πρωτοφανής:

  • Η συγκεκριμένη επιβάτης είπε χαρακτηριστικά:

«Είδα τρία άτομα να σπρώχνουν τον άνθρωπο 3-4 φορές για να βγει από το πλοίο. Προς στιγμήν νόμισα πως πρόκειται για κάποιον μετανάστη τον οποίο δεν αφήνουν να ανέβει στο πλοίο. Στη συνέχεια είδα τον καταπέλτη να ανεβαίνει και τον άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα.

  • Κατόπιν τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο και έψαχνα με τα μάτια μου στα απόνερα που κάνει το πλοίο για να τον βρω αλλά δεν τον έβλεπα. Μόλις τα απόνερα ηρέμησαν, τον εντόπισα αλλά δεν ήξερα εάν ήταν ζωντανός. Δεν άκουσα τι ειπώθηκε στον καταπέλτη γιατί δεν ήμουν κοντά αλλά ένας κύριος που ήταν δίπλα μου, μας είπε ότι άκουσε τους αξιωματικούς που βρισκόταν στον καταπέλτη να του φωνάζουν “όξω ρε”».

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα τέσσερα άτομα του πληρώματος του «Blue Horizon», ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά το περιστατικό και αφού το πλοίο διατάχθηκε από τον εισαγγελέα να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, ένας εκ των εμπλεκομένων έφυγε από το λιμάνι σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και ειδοποιήθηκε να επιστρέψει ενώ είχε ήδη… φτάσει στη Γλυφάδα.

  • Εντωμεταξύ, σε προηγούμενες μαρτυρίες άλλων επιβατών του πλοίου, φαίνεται ο απάνθρωπος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν μέλη του πληρώματος τον άτυχο νέο. Επιβάτες φώναζαν εξοργισμένοι από το κατάστρωμα τόσο κατά τη διάρκεια της «απώθησης» του αργοπορημένου επιβάτη, αλλά και αμέσως μετά την πτώση του στη θάλασσα, ενώ ενημέρωση αποδεικνύεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες πως είχε και ο καπετάνιος!

«Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Δεν ξέρω γιατί τον έδιωξε, δεν έχει καμία σημασία. Όλος ο κόσμος φώναζε γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό. «Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο των 8 δευτερολέπτων, ότι ο ύπαρχος ρίχνει μια ματιά λες και έπεσε… – και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα έδειχνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο. Σηκώνεται ο καταπέλτης και φεύγει το πλοίο, αντί να μείνει κάτω και να πεταχτεί έστω ένα σωσίβιο. Που δεν ξέρω αν σ’ αυτήν την περίπτωση θα γινόταν κάτι. Δεν έκλεισαν οι μηχανές, δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος. Το πλοίο έφυγε σα να πηγαίναμε ένα ωραίο ταξιδάκι. Φτάσαμε σχεδόν Αίγινα!».

  • Ο ίδιος, μάλιστα, έριξε τα βέλη του και στον καπετάνιο του Blue Horizon:

«Ο άνθρωπος τον τράβηξε η δίνη της θάλασσας, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας και μετά ξεβράστηκε πάνω και τον ξαναπήρε από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος. Έφυγε το πλοίο και από ό,τι έμαθα πήγε ο κόσμος στον καπετάνιο και του χτύπαγε την πόρτα και αυτός τους έκλεισε την πόρτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα είναι το γελοίο και το τραγικό. Μια γυναίκα που έδωσε κατάθεση μαζί μου, είχε πάει στον καπετάνιο και του χτύπησε την πόρτα και της έκλεισε την πόρτα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι από την στιγμή που πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα πρέπει να ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο. Ούτε αυτό συνέβη, εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο. Δεν υπήρχε λιμενικός στο σημείο. Υπάρχει και κάμερα που βλέπει τα πάντα ο καπετάνιος».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Βάζει τα θεμέλια για νέα μεγάλη επένδυση

Τρόμος έξω από τον Ευαγγελισμό – Τους παρέσυρε το νερό και σώθηκαν από θαύμα (Βίντεο)