«Διπλό μποναμά» για 2,2 εκατομμύρια συνταξιούχους – Πότε μπαίνουν τα χρήματα

1 Min Read

Διπλή οικονομική ανάσα περιμένει εκατομμύρια συνταξιούχους μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς τον Νοέμβριο έρχεται η αυξημένη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο ακολουθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις για το 2027.

Συγκεκριμένα, η ετήσια ενίσχυση ανεβαίνει από τα 300 στα 400 ευρώ και αναμένεται να καταβληθεί σε περίπου 2,2 εκατομμύρια δικαιούχους.

Στη λίστα περιλαμβάνονται συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, δικαιούχοι σύνταξης χηρείας άνω των 60 ετών, άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και ανασφάλιστοι υπερήλικες.

  • Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση αφορά τις αυξήσεις των συντάξεων κατά 2,8% από την 1η Ιανουαρίου 2027. Τα αυξημένα ποσά θα εμφανιστούν στις πληρωμές του Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις Ιανουαρίου, και εκτιμάται ότι θα αφορούν περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.
  • Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι αυξήσεις προβλέπεται να δοθούν χωρίς συμψηφισμό με την προσωπική διαφορά, ώστε περισσότεροι συνταξιούχοι να δουν πραγματική ενίσχυση στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Η αναπροσαρμογή επηρεάζει επτά κατηγορίες συνταξιοδοτικών παροχών, μεταξύ των οποίων τις κύριες και εθνικές συντάξεις, τις νέες απονομές, τις συντάξεις χηρείας, καθώς και τα κατώτατα και ανώτατα όρια.

Το συνολικό κόστος των δύο παρεμβάσεων προσεγγίζει τα 1,7 δισ. ευρώ, με το επόμενο δίμηνο να φέρνει σημαντικές αλλαγές στα εισοδήματα των συνταξιούχων.

Share This Article