Νέο μέτωπο έντασης ανοίγει ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Κίεβο, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να καταγγέλλει καθυστερήσεις στην παράδοση πυραύλων Patriot, την ώρα που η Ουκρανία δέχεται νέες ρωσικές επιθέσεις.
- Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες εγκρίσεις για τη μεταφορά πυραύλων αναχαίτισης, παρότι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη διαθέσει τα χρήματα ή έχουν συμφωνήσει να παραχωρήσουν αποθέματά τους.
- Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος, υποστηρίζοντας ότι τα συστήματα είναι έτοιμα, αλλά οι υπογραφές από την αμερικανική πλευρά εξακολουθούν να εκκρεμούν.
Η ανησυχία στο Κίεβο μεγαλώνει, καθώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα διαθέσιμα αποθέματα Patriot έχουν περιοριστεί δραματικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αφήνοντας περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση.
Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση, αμφισβητώντας ανοιχτά τον Ζελένσκι και δηλώνοντας ότι κάποιος άλλος θα πρέπει να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Παράλληλα, η Ουάσινγκτον επιμένει ότι δεν έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει το Κίεβο, όταν η ανάγκη για αντιαεροπορική προστασία γίνεται ολοένα πιο πιεστική και οι κρίσιμες αποφάσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα.
