Τις εξελίξεις γύρω από το ιστορικό «Καλημέρα Ελλάδα» και τη νέα εποχή της εκπομπής στον ΑΝΤ1 σχολίασε ο Κώστας Παπαχλιμίντζος, μιλώντας στην εκπομπή «Status» του Astra TV.
- Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ERTnews αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιλογή να διατηρηθεί ο ιστορικός τίτλος της εκπομπής, παρά την αποχώρηση του ανθρώπου που τον ταύτισε επί δεκαετίες με την πρωινή ενημέρωση, του Γιώργου Παπαδάκη.
Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος τίτλος έχει και προσωπική συναισθηματική αξία για τον ίδιο, καθώς τον συνδέει με τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.
Όπως θυμήθηκε, όταν πήγαινε στο Γυμνάσιο και αργότερα στο Λύκειο, ξυπνούσε το πρωί με την τηλεόραση ανοιχτή στο «Καλημέρα Ελλάδα», έχοντας συντροφιά τον Γιώργο Παπαδάκη.
«Δεν θεωρώ λάθος που κράτησαν το όνομα», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια εκπομπή που έχει σημαδέψει ολόκληρες γενιές τηλεθεατών.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αναπόφευκτες συγκρίσεις με το παρελθόν, τονίζοντας πως οι εποχές έχουν αλλάξει σημαντικά και πως οι νέοι παρουσιαστές θα κριθούν από την ικανότητά τους να προσαρμοστούν στις σημερινές απαιτήσεις. Το στοίχημα, όπως φαίνεται, είναι μεγάλο για μια εκπομπή με τόσο βαριά τηλεοπτική ιστορία.
