in

Άφωνοι οι αστυνομικοί με το ”Τέλειο Έγκλημα” στο Πήλιο – Ποιος σκότωσε τελικά την 59χρονη;

Τα κομμάτια του πάζλ που προσπαθούν να συμπληρώσουν οι αρχές- Οι αντιφάσεις και τα ερωτήματα- Με άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες

  • Έχουν περάσει δυόμιση εβδομάδες από τη στιγμή που αποκαλύφτηκε πως ο θάνατος μίας 59ρονης στη Μηλίνα Πηλίου δεν ήταν αιφνίδιος αλλά ανθρωποκτονία, όμως οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα δε φαίνεται να οδηγούν στη λύση του μυστηρίου.

Τα τελευταία 15 χρόνια, η 59χρονη ζούσε μόνιμα μαζί με την οικογένειά της στη Μηλίνα, στο Νότιο Πήλιο.

  • Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο διερευνώνται με κάθε λεπτομέρεια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακόμη λείπουν κομμάτια του παζλ, που προσπαθούν να συμπληρώσουν οι αρχές, για να μπορούν να μιλήσουν για εξιχνίαση.

Την ίδια στιγμή, στη Μηλίνα, εκεί όπου έζησε για δύο περίπου δεκαετίες η άτυχη γυναίκα, κάτοικοι, φίλοι της, αλλά και γνωστοί από την ευρύτερη περιοχή, περιμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις.

  • «Σχεδίασαν το τέλειο έγκλημα;», αναρωτήθηκε πριν από λίγες μέρες κάτοικος της περιοχής σε ομήγυρη, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση μονοπωλεί τις συζητήσεις στο Νότιο Πήλιο, όλο αυτό το διάστημα.

Η 59χρονη εντοπίστηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της στις 24 Ιουλίου από τον σύζυγό της.

  • Ο 62χρονος φέρεται να ενημέρωσε για τον θάνατο τρεις με τέσσερις ώρες μετά, αφότου η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή. Στην Αστυνομία είπε ότι κοιμότανε και δεν κατάλαβε τίποτα.

Δύο μέρες μετά και αφού έγινε η νεκροψία- νεκροτομή, η ιατροδικαστής ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο, αλλά για ανθρωποκτονία, καθώς στη σορό του θύματος εντοπίστηκε σφαίρα.

  • Τι δείχνουν μέχρι τώρα τα στοιχεία

Οι αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι το κρίσιμο διάστημα από τον εντοπισμό της νεκρής γυναίκας μέχρι την έναρξη των ερευνών, ενδεχομένως ο ή οι δράστες να εξαφάνισαν σημαντικά στοιχεία, για αυτό και προσπαθούν μέσα από άλλες παραμέτρους να «δέσουν» την υπόθεση της εξιχνίασης.

  • Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικοί που ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση δεν αποκλείουν το σενάριο του οργανωμένου σχεδίου εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι είναι πεπεισμένοι πως ο ή οι δράστες παραμόνευαν το θύμα τους σε σημείο που δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτοί και πυροβόλησαν προς το θύμα από κάτω προς πάνω, καθώς αυτή λέγεται ότι είναι η τροχιά της σφαίρας, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

  • Επίσης, από διάφορα στοιχεία, συμπεραίνεται ότι η άτυχη γυναίκα πυροβολήθηκε από ύψος χαμηλότερο από εκείνο που εκείνη βρισκόταν, δηλαδή ο δράστης είτε καθόταν, είτε ήταν σκυμμένος, είτε το σημείο πυροδότησης είναι από απόσταση και σημείο που είναι κατηφορικό.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε η 59χρονη, αλλά ούτε και ο κάλυκας.

  • Η ανεύρεση του πιστολιού των 22mm από το οποίο έφυγε η σφαίρα που σκότωσε τη γυναίκα, θεωρείται βασικό στοιχείο, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να «σαρώνουν» σημεία, όπου θα μπορούσε να έχει πεταχτεί το όπλο, όπως από κάδους απορριμμάτων και χωματερές μέχρι τη θάλασσα.

Απαντήσεις επίσης αναμένεται να δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα οποία έχει σταλεί η σφαίρα και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

  • Έρευνες εξαρχής στο οικογενειακό περιβάλλον

Οι έρευνες εξαρχής στράφηκαν στο κοντινό περιβάλλον της 59χρονης, και συγκεκριμένα στον σύζυγό της, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε: «Κοιμόμουν. Κάνω κάτι μαστορέματα στο σπίτι. Ήμουν κουρασμένος και είχα πέσει για ύπνο από το μεσημέρι όπως συνήθιζα τις τελευταίες ημέρες. Όταν ξύπνησα αργά το απόγευμα φώναζα τη Sabine. Δεν απαντούσε. Βγήκα στην αυλή και την βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Προσπάθησα να την συνεφέρω αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσα βοήθεια και με ασθενοφόρο πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μου είπαν ότι είχε πεθάνει».

  • Ο 62χρονος σύζυγος έχει κληθεί να καταθέσει συμπληρωματικά τουλάχιστον άλλες τρεις φορές στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Κάθε φορά επαναλαμβάνει τα ίδια, ενώ αυτό που έχει κάνει αίσθηση στους αστυνομικούς είναι πως από την πρώτη στιγμή ζήτησε διερμηνέα και καταθέτει στη Γερμανική γλώσσα, μολονότι γνωρίζει Ελληνικά.

Ο γρίφος με τη χρονική απόκλιση

  • Αυτό που διαπιστώθηκε εξαρχής είναι ότι υπάρχει μία μικρή χρονική απόκλιση της πιθανής ώρας θανάτου με την ώρα εντοπισμού και ειδοποίησης των Αρχών. Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας προσδιορίζεται χρονικά μεταξύ 17:00-18:00 στις 24 Ιουλίου, ο σύζυγος την εντόπισε περίπου στις 20:00, ενώ η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 21:00 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Ο 62χρονος διατηρεί εταιρεία πληροφορικής με αντικείμενο τη δημιουργία ιστοσελίδων, με έδρα τη Γερμανία, στην οποία μάλιστα δραστηριοποιείται η μια από τις δίδυμες κόρες του, που διαμένουν στο εξωτερικό, αλλά επισκέπτονται συχνά την οικογένεια στη Μηλίνα.

  • Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν ερευνήσει το παρελθόν και τις σχέσεις του ζευγαριού, ζητώντας σχετικές πληροφορίες και από τις Γερμανικές Αρχές, για τυχόν προστριβές που μπορεί να είχαν. Το ζευγάρι είχε πει σε κατοίκους της περιοχής, ότι είχαν μια ιδιαίτερη σχέση, ότι ήταν σχεδόν χωρισμένοι αλλά έμεναν μαζί, χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, όπως έχει καταγραφεί, δεν είχαν αντιπαραθέσεις με κάποιους, ώστε να ερευνηθεί αν κάποιος ενδεχομένως είχε κίνητρο δολοφονικής επίθεσης.

  • Απορίας άξιο επίσης είναι ότι κανείς από τους κατοίκους στη γειτονιά, όπου βρίσκεται το σπίτι που διέμενε η 59χρονη, δεν δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμό την ημέρα του θανάτου της.

Τέλος, στο σπίτι δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Κλειστή η συνοριακή διάβαση Υψάλων–Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Ποιος ο λόγος

Μαρία Λοΐζου – «Με έλεγαν πίθηκο και με ρωτούσαν γιατί γεννήθηκα έτσι»