«Βόμβες» ΠΑΣΟΚ για τις πυρκαγιές – «Ποιος θα απαντήσει για τα δύο θύματα;»

2 Min Read

Νέα πολιτική κόντρα προκαλεί η τραγωδία στη Σαλαμίνα, με τους Ανδρέα Πουλά και Μιχάλη Χάλαρη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν οι δύο πυρκαγιές σε Περιστέρια και Κακή Βίγλα.

  • Οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ θέτουν μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Μεταξύ άλλων, ζητούν να διευκρινιστεί αν η πρώτη εστία εκδηλώθηκε σε σημείο με συσσωρευμένα απορρίμματα, αν είχαν προηγηθεί έλεγχοι και πώς η φωτιά κατάφερε να εξαπλωθεί τόσο γρήγορα σε κατοικημένη περιοχή.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και το μεγάλο ερώτημα για τους δύο ηλικιωμένους που έχασαν τη ζωή τους, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά να διερευνηθεί γιατί δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη απομάκρυνσή τους. Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η αναφορά στο πρόγραμμα ANTINERO.

Οι δύο πολιτικοί ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τα έργα που έγιναν στη Σαλαμίνα, το κόστος τους, τους αναδόχους και τον τρόπο με τον οποίο ελέγχθηκαν και παραλήφθηκαν.

Παράλληλα, επαναφέρουν τη δήλωση του Άκη Σκέρτσου λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, υποστηρίζοντας ότι η πραγματικότητα διέψευσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι η κριτική δεν αφορά τους πυροσβέστες, αλλά την πολιτική ευθύνη για πρόληψη, σχεδιασμό και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Share This Article