in

28 Οκτωβρίου 2023 – Live η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης σήμερα στην Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

  • Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησε στις 11:00. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρελαύνουν ενώσεις αναπήρων πολέμου, Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκεται και ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Από την παρέλαση δε θα μπορούσαν να λείπουν τα Marder, τα οποία πέρυσι παρέλαβε η χώρα μας από την Γερμανία. Είναι η 2η φορά που τα Marder παρελαύνουν στην Θεσσαλονίκη. Μαζί τους πέρασαν και τα Leopard και τα Hammer.

  • Τα Rafale τράβηξαν και φέτος τα βλέμματα με το εντυπωσιακό πέρασμά τους από τον Ουρανό. Από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης πέρασε και το θρυλικό «Spitfire», αεροπλάνο – σύμβολο των Άγγλων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Απ’ την παρέλαση δε θα μπορούσε να λείπουν τα F-4 Phantom, τα οποία και φέτος έκαναν το πέρασμά τους.

Ελικόπτερα Απάτσι και Χιούι έκαναν επίσης την εμφάνισή τους στον ουρανό μαζί με άλλα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Επίσης πέρασαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά και τα ελικόπτερα της αστυνομία.

  • Πάτα ΕΔΩ για να δεις το βίντεο

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη – Αθώα η μητέρα που άφησε τα τρία μικρά παιδιά της σε αυτοκίνητο για να πάει να ψωνίσει

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Με «βαμμένα κόκκινα μαλλιά» πριν από 15 χρόνια, αγνώριστη!