in

Ζεφύρι – Οι διαφορές ανάμεσα σε οικογένειες Ρομά, η εκδίκηση και ένα 8χρονο παιδί νεκρό

Ρομά παρακολουθούν την κατεδάφιση κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά δίπλα στο Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι, την Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2014. Ξεκίνησε το πρωί η κατεδάφιση των 12 κτισμάτων, τα οποία σύμφωνα με την πολεοδομία Βόρειου Τομέα Αττικής είναι ακατοίκητα, από τα 67 που υπάρχουν στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι. Παρόντες στο χώρο ήταν ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστας Αγγελάκας και υπηρεσιακοί παράγοντες, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, αντιδήμαρχοι αλλά και ο πρόεδρος των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης. Στη δεκαετία του 2000 είχε δοθεί στο δήμο Χαλανδρίου κονδύλι, ύψους 900.000 ευρώ, από την ΕΕ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό και την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, δικτύου όμβριων υδάτων και υπολοίπων υποδομών. Τελικά, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη βελτιστοποίηση των υποδομών στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Να λύσουν τις παλιές διαφορές τους ανοίγοντας πυρ και σκοτώνοντας ένα 8χρονο παιδί, επιχείρησαν απόψε μία οικογένεια Ρομά στο Ζεφύρι, που είχε έντονη αντιδικία με την οικογένεια του θύματος εδώ και αρκετό καιρό.Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες η οικογένεια του ανήλικου για αυτό το λόγο είχε φύγει από το σπίτι της το τελευταίο διάστημα και μόλις επέστρεψε, η άλλη οικογένεια -η οποία μάλιστα διαμένει σε κοντινή απόσταση- το έμαθε.Τότε, οπλισμένα άτομα πέρασαν έξω από το σπίτι και άρχισαν τον καταιγισμό πυροβολισμών. Οι πληροφορίες ακόμα είναι συγκεχυμένες, αλλά από τη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί καταλήγουν σε ένα πρώτο συμπέρασμα ότι παιδί βρισκόταν στην αυλή όταν οι δράστες άνοιξαν πυρ.

 

  • Στο σημείο έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 8 κάλυκες όμως, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι συνεχίζοντας την έρευνα θα εντοπίσουν και άλλους. Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει από τι όπλο είναι οι κάλυκες, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.Στο σημείο επικράτησε ένταση και χρειάστηκε ειδική επιχείρηση για να μπορέσει το παιδί να μεταφερθεί γρήγορα στο νοσοκομείο , όπου δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του.Αυτή την ώρα έχουν κληθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Οδό Μαρίνου Αντύπα 13 στο Ζεφύρι, ενώ για την υπόθεση ενημερώνονται και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών το οποίο μάλιστα δεν αποκλείεται να αναλάβει την υπόθεση.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νόνη Ιωαννίδου – Δείτε πώς είναι σήμερα η τηλεοπτική Αλεξάνδρα από τη σειρά «Ήλιος»

Κατερίνα Διδασκάλου – Ατύχημα για την ηθοποιό πάνω στη σκηνή