in

«Ζαλίζει» το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Με επιστημονικές σπουδές που ταιριάζουν σε κορυφαίο CEO μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας και διδακτορικό μεταξύ άλλων στο Πολυτεχνείο με μεταπτυχιακά σε Στρατηγική και Διαχείριση Κρίσεων, το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη «ζαλίζει».

Αρχηγός της Τάξης του 1987 γεγονός που συνεπάγεται ότι ήταν άριστος Εύελπις, ειδικά στα μαθήματα που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του πρώτου. Σχολή Πολέμου, Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ και Επιτελείο του ΝΑΤΟ συμπληρώνουν την επιτελική μόρφωση του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημητρίου Χούπη. Όμως το υπόλοιπο μισό του βιογραφικού του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραπέμπει σε «γη, ουρανό και θάλασσα». Ο Στρατηγός μόνο του γραφείου δεν είναι. Έως και σήμερα είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής ελεύθερης πτώσης.

Αν και ξεκίνησε ως διαβιβαστής πέρασε γρήγορα στις Ειδικές Δυνάμεις και μάλιστα από το ΕΤΑ. Την πλέον επίλεκτη Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων ως Ομαδάρχης, όντας εκπαιδευμένος σε καίριες ειδικότητες Ανορθόδοξου Πολέμου.

Όμως και σε επίπεδο διοίκησης – εκεί δηλαδή που θα δοκιμαστεί ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας – ο Στρατηγός Χούπης έχει δώσει διαπιστευτήρια στην ΑΣΔΕΝ, το πιο δύσκολο και απαιτητικό Σχηματισμό των ΕΔ με περιοχή ευθύνης ολόκληρο το νησιωτικό Αιγαίο και μάλιστα σε μια εποχή που οι Τουρκικές προκλήσεις βρίσκονταν στο αποκορύφωμα. Ενώ νωρίτερα είχε διοικήσει με επιτυχία ως Μέραρχος την 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο με ευθύνη έως και το ακριτικό Καστελόριζο.

Το πέρασμά του από τη νεοσύστατη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου συνδυάστηκε με την επιχειρησιακή εκτίναξη του νέου Κλάδου όπως αυτή αποτυπώθηκε από τις μεγάλες διακρίσεις των Μονάδων της, την επιτυχή αξιολόγηση του ΝΑΤΟ και τον εξοπλισμό της με σύγχρονα μέσα υπό την συνεχή στήριξη του πρώην πλέον Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν από τους λίγους αν όχι ο μοναδικός Ανώτατος Αξιωματικός με βαθιά γνώση των νέων τεχνολογιών και της χρήσης τους στο πεδίο των επιχειρήσεων. Ήδη κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται από τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ.

Με άλλα λόγια ο Στρατηγός Χούπης διαθέτει ένα τεράστιο πλούτο πανεπιστημιακών γνώσεων και περγαμηνών, διεθνή εμπειρία, επιχειρησιακή εμπειρία αλλά και επιτελική εμπειρία. Με τους χαμηλούς τόνους, την εμπιστοσύνη στα Στελέχη των ΕΔ και τη συστηματική αλλά και ομαδική δουλειά να τον χαρακτηρίζουν.

Καλείται να κάνει πράξη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλαγή Δομής, εξοπλισμό με βάση τις νέες τεχνολογίες και προκλήσεις αλλά και με ταυτόχρονο ενδιαφέρον για το προσωπικό έως και τον τελευταίο οπλίτη θητείας.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω έργων στη σήραγγα «Θησέας»

Συνελήφθη στην Κολομβία 47χρονος που είχε διαρρήξει θυρίδες της Alpha Bank