Ξεκινούν περιπολίες σε καταυλισμούς Ρομά οι νέες ειδικές ομάδες της ΕΛΑΣ -Θα φέρουν ειδική στολή και εξοπλισμό

1 Min Read

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει τη δράση της η νέα αστυνομική δύναμη με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας σε καταυλισμούς Ρομά, που ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

  • Οι ομάδες, αποτελούμενες από 8 έως 10 άτομα, θα εγκατασταθούν σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως υψηλής παραβατικότητας, έχοντας 24ωρη παρουσία και συνεχείς περιπολίες. Το νέο σώμα θα διαθέτει δικό του εξοπλισμό και στολή, ενώ θα υπάγεται στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο λεγόμενο «ελληνικό FBI».

Πιάνει δουλειά η νέα ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.

  • Ήδη 50 αστυνομικοί βρίσκονται σε εκπαίδευση ώστε να στελεχώσουν τις πρώτες ομάδες, ενώ σταδιακά ο αριθμός θα αυξηθεί για να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες. Η δράση θα επικεντρωθεί αρχικά στην Αττική, χωρίς να αποκλείεται επέκταση σε άλλες περιοχές της χώρας αν το μέτρο αποδειχθεί αποτελεσματικό. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι νέες ομάδες θα λειτουργούν αυτόνομα, αλλά σε περιπτώσεις ανάγκης θα υπάρχει δυνατότητα συνδρομής από ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ.
Share This Article