in

Ξαναχτυπά – Η βασίλισσα Λετίθια είναι ψυχρή και χειριστική – Πώς τύλιξε στα δίχτυα της τον Φελίπε

Νέες φουρτούνες για τη βασίλισσα Λετίθια, καθώς ο Ισπανός δημοσιογράφος και συγγραφέας που είχε γράψει για τη σχέση της με τον γαμπρό της ξαναχτυπά με νέο βιβλίο. Ο 91χρονος Χάιμε Πεναφιέλ απολύθηκε από την ισπανική εφημερίδα «El Mundo» μετά από 20 χρόνια, νωρίτερα φέτος, μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου για τη βασίλισσα της Ισπανίας, με τίτλο «Letizia & I». Το βιβλίο είχε προκαλέσει σοκ στην ισπανική βασιλική οικογένεια, καθώς ο συγγραφέας ισχυρίστηκε πως η βασίλισσα είχε σχέση με τον πρώην γαμπρό της, Χάιμε ντελ Μπούργκο. Τώρα, ο Ισπανός δημοσιογράφος επιστρέφει με ένα νέο βιβλίο, με τίτλο «Οι σιωπές της Λετίθια», που αναμένεται να προκαλέσει και πάλι σάλο. Μάλιστα, τη χαρακτηρίζει «ψυχρή, συναισθηματικά ανώριμη και παθητικά επιθετική», ενώ λέει πως η οικογένεια του Φελίπε τη μισεί. Στο εναρκτήριο κεφάλαιο, ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως «τα πάντα στον κόσμο της Λετίθια έχουν καταρρεύσει» ως αποτέλεσμα υποτιθέμενης «απάτης, μοιχείας και προδοσίας».

  • Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η βασίλισσα της Ισπανίας έχει μια «ψυχρή, άφθαρτη και αποφασιστική» αύρα γύρω της και πως η σιωπή της σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες σηματοδοτεί τη «συναισθηματική ανωριμότητά» της. Ο Χάιμε Πεναφιέλ ισχυρίζεται, επίσης, πως η βασίλισσα «καταφεύγει στη σιωπή ως έναν τρόπο ελέγχου και τιμωρίας των άλλων ανθρώπων». Στη συνέχεια, προσθέτει πως η «παθητικά επιθετική» συμπεριφορά της προς τον βασιλιά Φελίπε είναι ο λόγος που «η πεθερά της, βασίλισσα Σοφία, και οι κουνιάδες της, Ινφάντα Κριστίνα και η δούκισσα του Λούγκο, τη μισούν τόσο πολύ». Στο επόμενο κεφάλαιο, ο Χάιμε Πενιαφέλ αναφέρει πως ο βασιλιάς Φελίπε ερωτεύτηκε τη μέλλουσα σύζυγό του ενώ την παρακολουθούσε να παρουσιάζει τις ειδήσεις. Τα δημοσιεύματα σχετικά με το πώς το βασιλικό ζευγάρι ήρθε κοντά ποικίλλουν με την πάροδο των ετών, με κάποιους να υποστηρίζουν πως συστήθηκαν σε ένα δείπνο, ενώ άλλοι λένε πως γνωρίστηκαν όταν ο Φελίπε επισκέφθηκε μια περιοχή με πετρελαιοκηλίδα στη Βόρεια Ισπανία. Όταν άρχισαν να βγαίνουν, ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως η Λετίθια «δοκίμαζε» τα αισθήματα του Φελίπε γι’ αυτήν, ταξιδεύοντας συχνά.

Το 2002, η μελλοντική βασίλισσα πέταξε στο Σάντο Ντομίνγκο για να κάνει ένα ρεπορτάζ στην ετήσια ιβηροαμερικανική σύνοδο κορυφής, κάτι που ο Χάιμε περιγράφει ως «δοκιμασία» της Λετίθια για τις προθέσεις του Φελίπε. Εβδομάδες αργότερα, πάντα σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Λετίθια πέταξε στην Κόστα Ρίκα ως «στρατηγική», για να «δέσει καλύτερα» τον μελλοντικό βασιλιά της Ισπανίας. Ο ίδιος εξηγεί: «Ήταν μια στρατηγική, επειδή αυτή η απουσία ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο για τον πολύ ερωτευμένο Φελίπε, ο οποίος αντιλαμβανόταν την απόσταση ως το χειρότερο των κακών, φτάνοντας να καταλάβει τον Ισπανό ποιητή Λόπε ντε Βέγκα όταν έλεγε ότι ”η αρχή της απουσίας είναι σαν το τέλος της ζωής”». Κατόπιν αυτού, ο Χάιμε Πενιαφέλ λέει ότι η Λετίθια ήταν σίγουρη για τη δύναμη της «απόλυτης αγάπης» του βασιλιά Φελίπε γι’ αυτήν και επέστρεψε στην Ισπανία «αυταρχική και χειριστική». Επιπλέον, ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως ο Φελίπε διαβεβαίωσε τη Λετίθια πως θα μπορούσε να «κόψει» κάθε ειδησεογραφικό μέσο που θα αναφερόταν στο ειδύλλιό τους.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεραπεία με νερό για μείωση των ασθενειών

Θρίλερ σε κρουαζιέρα της Royal Caribbean – Σκοτώθηκε επιβάτης που έπεσε από το τεράστιο πλοίο