in

OMGOMG WTFWTF

Ξανά “στο σφυρί” η κατοικία του εφοπλιστή Απόστολου Βεντούρη στη Γλυφάδα

Την επανεμφάνισή της στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έκανε η κατοικία του Απόστολου Βεντούρη -μέλους της γνωστής οικογένειας Βεντούρη, με μακρά και πλούσια παράδοση στο χώρο της ακτοπλοΐας- στη Γλυφάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το capital, για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός για τις 13 Δεκεμβρίου 2023, ωστόσο η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή, εν μέσω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Ο νέος πλειστηριασμός, εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή του, έχει προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου 2024, έχει ιδιώτη επισπεύδουσα, ενώ η τιμή εκκίνησης παραμένει στις 395 χιλ. ευρώ.

Το ποσό για το οποίο πραγματοποιήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 50.000 ευρώ. Όπως σημειώνεται, αυτό “αποτελεί μέρος του επιταχθέντος ποσού με τη ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλο πλειστηριασμό και ταυτόχρονη δήλωση ότι ο περιορισμός στο ποσό αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων”.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Γλυφάδας και συγκεκριμένα επί της οδού Αγίου Γερασίμου. Πρόκειται για διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα (ενιαίος χώρος) διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό, w.c., έναν εξώστη προς τον πλαϊνό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και έναν εξώστη προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Έχει επιφάνεια 132,10 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 100/1000 εξ ’αδιαιρέτου.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Λεωφόρο Ποσειδώνος, το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, το Δημαρχείο και το Γκολφ του Δήμου Γλυφάδας. Σε ό,τι αφορά την συγκοινωνία εξυπηρετείται από τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς από πολλές γραμμές λεωφορείων. Πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλη ζήτηση και υψηλές αξίες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Βεντούρης είναι γιος του Κωνσταντίνου Βεντούρη, που απεβίωσε το 2010. Ο Κωνσταντίνος Βεντούρης γεννήθηκε στην Κίμωλο το 1927. Το 1957 στράφηκε στον εφοπλισμό μέσω της αγοράς του μικρού φορτηγού πλοίου “Κίμωλος”. Μέσω της εταιρείας του άρχισε να διαχειρίζεται μικρά φορτηγά πλοία και σύντομα δημιούργησε μικρό στόλο με πλοία αυτού του τύπου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Κωνσταντίνος Βεντούρης αποφάσισε να επεκταθεί και στην ακτοπλοΐα. Την περίοδο αυτή, στην επιχείρηση αρχίζει να εισέρχεται και η δεύτερη γενιά της οικογένειας, οι γιοι του Γεώργιος, Αντώνιος, Ευάγγελος και Απόστολος. Το 1987, και ενώ με την ακτοπλοΐα ασχολούνται τα παιδιά του, ο ίδιος επανέρχεται στη διαχείριση φορτηγών πλοίων.

Τα μέλη της Οικογένειας Βεντούρη έχουν απασχολήσει στο παρελθόν με δικαστικές διαμάχες για περιουσιακά ζητήματα, ενώ ο Απόστολος Βεντούρης έχει βρεθεί σε μια διαμάχη πλειστηριασμών με τον αδερφό του Χαράλαμπο. Τον Ιούλιο του 2021, σε πλειστηριασμό που είχε επισπεύδοντα τον Χαράλαμπο Βεντούρη, άλλαξαν χέρια δύο ακίνητα του Απόστολου Βεντούρη στην Κίμωλο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Λύγισε η Σοφία Χατζηπαντελή στο “My Style Rocks” – «Λυπάμαι αυτές που σας βλέπουν»

Φωτοπούλου για Σεργιανόπουλο – «Ήταν ένα θέμα που δεν αγγίζαμε ποτέ, ήταν δύσκολο για εκείνον»