in

Βροχερός ο καιρός την Κυριακή της Αποκριάς, πού θα έχει καταιγίδες

Σημαντική μεταβολή παρουσίασε ο καιρός το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική, παρά το γεγονός πως η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Ο ουρανός σκοτείνιασε μέσα σε λίγη ώρα και ξεκίνησε καταιγίδα, ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις και την Κυριακή της Αποκριάς ο καιρός θα είναι άστατος. Παρ’όλα αυτά, την Καθαρά Δευτέρα φαίνεται πως ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις συνθήκες να ενδείκνυνται για… πέταγμα του χαρταετού. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, αναμένονται την Κυριακή της Αποκριάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά των ηπειρωτικών και της Κρήτης.

  • Από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη ενώ εξασθένηση αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 16, στη Θεσσαλία από 7 έως 17, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στη Στερεά από 6 έως 17, στην Πελοπόννησο από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Κυριακή της Αποκριάς αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από αργά το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Χαλκίδα ΤΩΡΑ – Στο νοσοκομείο με τραύματα ντελιβεράς μετά από τροχαίο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ηλεκτρολύτες αν έχετε χόμπι το τρέξιμο