in ,

CryCry LOLLOL

Βουτιά στο παρελθόν – Το πρώτο λαϊκό εξώφυλλο του Νταλάρα και η φωτογραφία με τον Γιάνγκο Δράκο

Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ εδώ και δύο εβδομάδες είναι τα λεγόμενα του Γιώργου Νταλάρα για burger και κοτόπουλα με αποδέκτες άλλους τραγουδιστές και φυσικά η σκληρή επίθεση που έκανε στους δημοσιογράφους και σχολιάστηκε κατά βάση αρνητικά και από τις εκπομπές αλλά και από τον κόσμο.

 

  • Ο πολύ έντεχνος και ποιοτικός Γιώργος Νταλάρας ξεκίνησε φυσικά από τα «σπλάχνα» του Lifestyle όπως βέβαια συνέβαινε με όλους τους τραγουδιστές της δεκαετίας του 60’ και του 70’.

 

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει κάτι κακό για την μετέπειτα πορεία του ούτε και αμφισβητεί κανείς την τεράστια καλλιτεχνική του αξία.

 

  • Ωστόσο νομίζω έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε πως ήταν ο 20χρονος Γιώργος Νταλάρας που πριν από λίγες μέρες απευθύνθηκε σε 20χρονα παιδιά που τον περίμεναν για ώρες στα πεζοδρόμια.

 

Μετά από πολλές προσπάθειες και διάφορα απρόοπτα ο πρώτος δίσκος του κυκλοφορεί από τη Minos το 1969 με τίτλο «Γιώργος Νταλάρας».

 

  • Το συμβόλαιο ξεκίνησε το 1968 και κράτησε σχεδόν 40 χρόνια μέχρι το 2005. Λαϊκά ήταν τα τραγούδια που ερμήνευε τότε ο τραγουδιστής με την υπογραφή κορυφαίων δημιουργών όπως o Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Λουκιανός Κελαηδόνης.

 

 

Και βέβαια ο Νταλάρας τραγουδούσε στα μπουζούκια, έκανε παρέα με celebrities της εποχής όπως η Αλέκα Μαβίλη και ο «Γιάνγκος Δράκος» αργότερα της «Λάμψης» Χρήστος Πολίτης ενώ έκανε και μια καθαρά lifestyle φωτογράφιση στο λαϊκό περιοδικό της εποχής φαντάζιο με τίτλο «Το πιο γλυκό αγόρι του λαϊκού μας πενταγράμμου». Δείτε τις φωτογραφίες.

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Παναγιώτης Τριβυζάς – Έκανε gender reveal party & χοροπηδούσε από τη χαρά του όταν έμαθε το φύλο

“Κεραμίδα” για τον Αντώνη Ρέμο – Πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα με απόφαση δικαστηρίου