in

OMGOMG

Βουτιά στο παρελθόν – Το πρώτο γκέϊ φιλί στην Ελληνική τηλεόραση και το πρόστιμο μαμούθ του ΕΣΡ  

Σχολιάστηκε έντονα αλλά με κολακευτικά σχόλια για την ερμηνεία τους το φιλί που αντάλλαξαν Μάριος Αθανασίου ως καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος άνδρας και ο Αντώνης Γιαννακός στη σειρά του ΑΝΤ1 «Ο πρώτος από εμάς».

 

 

  • Πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν το πρώτο γκέϊ φιλί στην Ελληνική τηλεόραση και τί ακολούθησε στη συνέχεια… Ήταν το 2003 στο «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μεταξύ του Κώστα Κάππα και του Περικλή Ασημακόπουλου.

Το φιλί είχε σοκάρει τότε την υπερσυντηρητική μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας με αποτέλεσμα το ΕΣΡ να παρέμβει επιβάλλοντας πρόστιμο 100.000 στην Τηλέτυπος Α.Ε (Ιδιοκτήτρια εταιρία του παλιού Mega) για υποβάθμιση ποιοτικής στάθμης του προγράμματος. 

 

  • Το πρόστιμο ακυρώθηκε στη συνέχει και ενώ είχαν αποκαλυφθεί τα πρακτικά από την συνεδρίαση των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής. «Εμφανίζονται δύο ζεύγη σε ερωτικές περιπτύξεις και ανάμεσα στην προβολή αυτών των σκηνών, εμφανίζονται και δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι φιλιούνται στο στόμα.

 

Επακολουθεί σκηνή, η οποία υποτίθεται ότι έλαβε χώρα κατά την επομένη ημέρα. Κατ’ αυτήν ο πατέρας ενός νεαρού τον επισκέπτεται αιφνιδίως στο σπίτι του, αντιλαμβάνεται εκεί ότι ένας φίλος του γιου του είναι ημίγυμνος με μια πετσέτα μπάνιου τυλιγμένη στη μέση του και αναχωρεί εκνευρισμένος.

 

  • Αναμφιβόλως πρόκειται περί εκπομπής, η οποία βρίσκεται έξω από την ποιοτική στάθμη» που επιβάλλει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός του ΕΣΡ. «Πρόκειται περί διαλόγων, εκφράσεων και σκηνών, οι οποίες υποβάθμισαν την όλη εκπομπή… Η όλη εκπομπή είναι ικανή να εξοικειώσει την παιδική ηλικία και τη νεότητα με τη χυδαιότητα και εντεύθεν να επιφέρει βλάβη». 

 

 

Πολλά χρόνια αργότερα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δήλωσε: «Όλο αυτό το κρίνω ως καφρίλα μιας μερίδας ηλίθιων ανθρώπων που παραμένουν ακόμα στις λάθος θέσεις. Κομπλεξικοί, αντιεπαγγελματίες που δεν σέβονται τίποτα. Το πιο επικίνδυνο, είναι ότι έχουν άγνοια της δουλειάς που πρέπει να κάνουν».   

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Λαμία ΤΩΡΑ – Γεννητούρια μέσα σε αυτοκίνητο. Τι λένε οι ευτυχισμένοι γονείς

“Ανοίξαμε” το σεντούκι της της τέως βασιλικής οικογένειας – Πόσο στοιχίζουν τα κοσμήματα τους;