in ,

CuteCute LoveLove

Βουτιά στο παρελθόν – Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός ο πρώτος παρουσιαστής εκλογών στην ΤΒ

Οι πρώτες ελεύθερες εκλογές της μεταπολίτευσης έγιναν στις 17 Νοεμβρίου του 1974 λίγους μήνες μετά την πτώση της Χούντας και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα όπου ανέλαβε μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας.

 

  • Ο πανίσχυρος πολιτικός άνδρας αποφάσισε τότε να διαλύσει την φθαρμένη από το προ – δικτατορικά χρόνια ΕΡΕ και να ιδρύσει τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα τότε κατήγαγε μια νίκη ρεκόρ με ποσοστό 54,37% και 220 έδρες. 

 

Ήταν όμως και οι πρώτες εκλογές που καλύφθηκαν από την τηλεόραση η οποία μετρούσε λιγότερα από δέκα χρόνια ζωής στην Ελλάδα και με μόλις δύο κανάλια: Το ΕΙΡΤ δηλαδή τη σημερινή ΕΡΤ1 και την ΥΕΝΕΔ τη σημερινή ΕΡΤ2. Κεντρικός παρουσιαστής στη βραδιά της μετάδοσης των αποτελεσμάτων ήταν ο Γιώργος Κάρτερ μετέπειτα Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ ενώ στο πλευρό του βρισκόταν πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός σε ηλικία μόλις 27 ετών.

 

Ήταν ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ο οποίος ήταν και επιλογή του τότε Γενικού Διευθυντή του ΕΙΡΤ Δημήτρη Χορν ο οποίος επέλεξε για την εκφώνηση δελτίων ειδήσεων και κάποιους ηθοποιούς. Φυσικά η εκλογική βραδιά ήταν σύντομη, βγήκε από ένα πολύ μικρό στούντιο και απλώς γινόταν ανάγνωση των αποτελεσμάτων όπως αυτά έφθαναν στο στούντιο του κρατικού καναλιού από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτοί είναι οι «Wagner» – Εκτελούν με βαριοπούλες τους λιποτάκτες (βίντεο)

Αρχίσαμε – Γυναίκα δημιούργησε με Τεχνητή νοημοσύνη ψεύτικη φωτό για να αποφύγει… αγγαρεία