in

OMGOMG

Βουτιά στο παρελθόν – Όταν πέθανε ο Βασιλιάς Παύλος από καρκίνο και οι εφημερίδες το έκρυβαν…

Σε μεγαλύτερους ηλικίας ανθρώπους αλλά και γνώστες της ιστορίας η είδηση πως ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο έφερε στη μνήμη τους τον βασιλιά Παύλο της Ελλάδας που πέθανε μόλις 64 χρόνων.

 

 

  • Η έναρξη του 1964 ήταν κακή και για τον Ελληνικό λαό αλλά και για τη Βασιλική οικογένεια. Από τις αρχές εκείνης της χρονιάς ο Βασιλιάς Παύλος ήταν βαριά άρρωστος χωρίς να γνωρίζει ακριβώς τι έχει.

Την ίδια περίοδο τον Φεβρουάριο του 1964 η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου ανέβηκε στην εξουσία με το σαρωτικό ποσοστό του 52%. Ο Βασιλιάς στα 63 του χρόνια ήταν σε κακή κατάσταση.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν η τελευταία για τον βασιλιά Παύλο, ο οποίος ήταν ήδη πολύ άρρωστος.

 

  • Σύμφωνα με μαρτυρία του γιου του Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Παύλος κατάφερε με δυσκολία να ορκίσει την κυβέρνηση και κρατιόταν διακριτικά από ένα πιάνο που υπήρχε στην αίθουσα για να μην πέσει κάτω.

Δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί είχαν πει να οδηγηθεί στον «Ευαγγελισμό» όμως η Βασίλισσα Φρειδερίκη επέμενε το χειρουργείο να γίνει μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Τατόϊ καθώς γνώριζε την αλήθεια…
Τα ιατρικά ανακοινωθέντα ανέφεραν ότι έπασχε από «στένωση του πυλωρού, συνέπεια γαστρικού έλκους». Αυτά έγραφαν και οι εφημερίδες της εποχής που είχαν μάθει την αλήθεια είχαν όμως ρητή εντολή να μη γραφτεί πουθενά η φράση «επάρατος νόσος» όπως γράφονταν τότε στα κείμενα ο καρκίνος. Όμως η αλήθεια ήταν ότι ο Βασιλιάς είχε μεταστατικό καρκίνο του στομάχου χωρίς ελπίδες επιβίωσης εκείνη την εποχή. Για την επέμβαση, εκτός από τους κορυφαίους Έλληνες γιατρούς της εποχής, ήρθαν στο Τατόι και διακεκριμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό. Το ιατρικό επιτελείο όμως δεν κατάφερε και πολλά.
Όλοι ανέμεναν ένα θαύμα. Με εντολή της κυβέρνησης έφτασε στον Πειραιά από την Τήνο η Ιερή Εικόνα της Παναγίας. Τη θαυματουργή εικόνα μετέφερε το αντιτορπιλικό «Σφενδόνη». Ο τότε Αρχιεπίσκοπος με τη σειρά του την παρέδωσε στη βασιλική οικογένεια. Λίγες ημέρες μετά, ο βασιλιάς Παύλος έφυγε από τη ζωή…. Είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο.
Η νεκρική πομπή πραγματοποιήθηκε έξι ημέρες μετά τον θάνατό του και την παρακολούθησαν από κοντά περίπου 1.000.000 κόσμος. Ο βασιλιάς θάφτηκε στα βασιλικά ανάκτορα του Τατοίου. Λέγεται πως μετά από αυτή την τραγική κατάσταση η Φρειδερίκη στράφηκε αποκλειστικά στη χορτοφαγία αποκλείοντας οτιδήποτε ζωικό από τη διατροφή της.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μεγανήσι ΤΩΡΑ – Το γράμμα 12χρονης σε μπουκάλι που ταξίδεψε στη θάλασσα και έφτασε στο νησί

Πυροβόλησαν με Τοκάρεφ για ένα πέναλτι – Τραυματίες και συλλήψεις στον Ασπρόπυργο