in ,

LoveLove OMGOMG

Βουτιά στο παρελθόν – Όταν η Γαληνέα απέρριψε πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Λάμψη» του Φώσκολου

Με τεράστια θεατρική, μικρότερη κινηματογραφική και ακόμη μικρότερη τηλεοπτική παρουσία η Νόνικα Γαληνέα που έφυγε στα 85 της χρόνια από τη ζωή υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Ελλάδας.

 

  • Με το ταλέντο της, το χιούμορ της και τον αυθορμητισμό της μαγνήτιζε τους πάντες. Μια και μοναδική φορά είχε συνεργαστεί με τον Νίκο Φώσκολο: Το 1968 στη μεγάλη δραματική επιτυχία «Η λεωφόρος του μίσους» με Κατράκη, Καζάκο και Χρονοπούλου.

 

Έκτοτε δεν ξανασυνεργάστηκε με τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη αν και εκείνος το ήθελε πολύ. Αυτό που δεν γνωρίζουν παρά ελάχιστοι άνθρωποι είναι πως το 1992 ο Νίκος Φώσκολος πρότεινε στην Νόνικα Γαληνέα πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Λάμψη».

 

  • Αυτόν της πρώτης γυναίκας του Γιάνγκου Δράκου Έλενας Δράκου η οποία υποτίθεται ότι είχε πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα αλλά δεν είχε πεθάνει ποτέ. Οι συζητήσεις πολλές αλλά τελικά η Νόνικα Γαληνέα απέρριψε την πρόταση.

 

Τελικά προτίμησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Το 13ο Κιβώτιο» με παρτενέρ τον Νίκο Κούρκουλο και σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά. Η πανάκριβη για εκείνη την εποχή αστυνομική σειρά ήταν από τις μεγάλες επιτυχίες του ΑΝΤ1 τη σεζόν 1992 – 1993.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φονικό στην Καβάλα – Νεκρή κτηνοτρόφος. Ψάχνουν τον δολοφόνο στο περιβάλλον της

«Αντίο» με… γιούχα του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν