in

CuteCute OMGOMG

Βουτιά στο παρελθόν – Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Φωκά στη «χαμένη» ταινία της Καρέζη (ΦΩΤΟ)

Ο Σπύρος Φωκάς, ο «αιώνιος ζεν πρεμιέ» που έφυγε προχθες το πρωί στα 86 του χρόνια μετά από χρόνια προβλήματα υγείας ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες που είχαν πίσω τους διεθνή καριέρα.

 

  • Αυτό βέβαια που δεν ήταν γνωστό ήταν ότι συμμετείχε στη μόνο προσπάθεια της Τζένης Καρέζη για διεθνή καριέρα.

Στη γαλλόφωνη ταινία «Μια σφαίρα στην Καρδιά» που για πολλά χρόνια ήταν χαμένη… Ήταν η μοναδική διεθνής παραγωγή που συμμετείχε ποτέ η Ελληνίδα σταρ βγήκε στις αίθουσες το 1966 αλλά δεν είχε πάει καθόλου καλά σε εισιτήρια ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στο εξωτερικό.

 

  • Η Τζένη Καρέζη για τρίτο back to back ρόλο υποδύθηκε την πόρνη: Ο πρώτος ρόλος ήταν η Ελένη στα «Κόκκινα Φανάρια», ο δεύτερος η Λόλα και ο τρίτος η Κάρλα.

 

Και πάλι μια γυναίκα της Τρούμπας. Εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Σάμι Φρέι και Φρανσουάζ Αρντί και την συμπρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη στο καστ συμμετέχουν επίσης ο Σπύρος Φωκάς, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας, η Βιβέτα Τσιούνη, ο Αρτέμης Μάτσας, ο Δημήτρης Μυράτ, η Αννα Ραυτοπούλου, ο Γιώργος Μούτσιος, ο Χρήστος Νέγκας και οι Νίκος Τσακιρίδης, Νίκος Φέρμας, Κώστας Φέρρης, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Μαρίνος και Ζανίνο!

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Τρούμπα, το Πέραμα, την Αθήνα, τους Δελφούς, τον Αχλαδόκαμπο, τη Σκύρο και τη Σικελία. Γυρίστηκε το 1965 και κάποια από τα γυρίσματα (που διήρκεσαν τέσσερις μήνες) συνέπεσαν με τα αιματηρά Ιουλιανά στην Αθήνα. Το φιλμ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και στην Γαλλία το 1966 και μετά εξαφανίστηκε από τις οθόνες.

 

 

  • Είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1967, αλλά δεν παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση, αφού θεωρήθηκε καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία.

 

Η ταινία ανακαλύφθηκε ξανά το 2018 βγήκε σε ειδική προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες έγχρωμη μάλιστα και σύντομα θα προβληθεί και στην Ελληνική τηλεόραση.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προς ιστορική ρήξη Κασσελάκη με Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και Ομπρέλα

Ο γιος της Ζήρδα έδειξε τον δολοφόνο της – «Αυτός σκότωσε την μάνα μου»