in ,

CryCry LOLLOL

Βουτιά στο παρελθόν – Η θητεία του Τσίπρα στο ναυτικό και το “βύσμα”

Από χθες όλα τα κανάλια ασχολούνται με την παρουσίαση του Στέφανου Κασσελάκη στο κέντρο νεοσυλλέκτων της Θήβας για να υπηρετήσει την σύντομη στρατιωτική του θητεία. Θυμήθηκα απ’ το αρχείο μου την στράτευση του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 

 

  • Ο πρώην πρωθυπουργός την άνοιξη του 2003 έλαβε ειδοποίηση για να παρουσιαστεί στον στρατό ξηράς.  Τελικά ο 29χρονος τότε πολιτικός χρησιμοποίησε μέσον, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί και πήρε μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό. Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης «Παλάσκας», στο Σκαραμαγκά για την αρχή της θητείας του.

 

Μετά από δύο μήνες όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης πήγε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί της λεωφόρου Μεσογείων.

 

  • Υπουργός Άμυνας τότε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Την Άνοιξη του 2004 ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας χρήση του νόμου διέκοψε προσωρινά τη θητεία του για να κατέβει υποψήφιος βουλευτής.

 

Μετά τις εκλογές επέστρεψε στο Ναυτικό και εν τω μεταξύ η θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες. Ενώ λοιπόν αρχικά απέμενε ένα εξάμηνο για να ολοκληρώσει την θητεία του στους τρεις μήνες πήρε την απόλυσή του.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Παρασκήνιο – Μετά την Κίτσου ο Alpha πολιορκεί και την Μιχαλάκη

Ζέτα Θεοδωροπούλου – Η μεγάλη κρίση στο παρελθόν και ο χωρισμός