in ,

Βουτιά στο παρελθόν – Η πρώτη φορά που μεταδόθηκαν αποτελέσματα με κάρτες και υπολογιστές. (Εικόνες) 

Προκηρύχθηκαν το Σάββατο και επίσημα οι εκλογές και το βράδυ της 21ης Μαϊου ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης το πρώτο αποτέλεσμα θα έχει ξεκαθαρίσει και το αποτέλεσμα. Όχι όμως η ακριβής κατανομή των εδρών καθώς θα ισχύσει ως γνωστόν το σύστημα της απλής αναλογικής.

 

  • Σε περίπτωση που είχαμε ενισχυμένη αναλογική εκείνη την ώρα θα γνωρίζαμε κατά πάσα πιθανότητα και την επόμενη κυβέρνηση. Στις ελεύθερες εκλογές της μεταπολίτευσης η πρώτη φορά που ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ επιχείρησαν να μεταδώσουν αποτελέσματα με κομπιούτερ ήταν το 1977.

 

Το σύστημα κράσαρε πολύ νωρίς και η επανεκλογή Καραμανλή οριστικοποιήθηκε τα ξημερώματα ενώ η σταυροδοσία την επόμενη ημέρα.Η πρώτη φορά που έχει επιτυχημένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν το 1981. Τα δύο κανάλια ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ σε Εθνικό δίκτυο μετέδωσαν τα αποτελέσματα με κεντρικό παρουσιαστή τον Τέρενς Κουίκ που παρουσίασε τότε το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

 

Συμπαρουσιαστής του ήταν από το κεντρικό δελτίο της ΥΕΝΕΔ ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Χρυσοχόου.  Είχε μάλιστα μόλις ξεκινήσει η έγχρωμη τηλεόραση στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με τα κομπιούτερ το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό μάλλον πρωτόγνωρο για τους τηλεθεατές. Αν και τα τελικά αποτελέσματα άργησαν αρκετά είχε φανεί από νωρίς ότι το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά ανέβαινε στην εξουσία με Πρωθυπουργό τον Αντρέα Παπανδρέου. 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η Θεοφανία Παπαθωμά γυμνή σε… βίντεο!

Αποκάλυψη Κωνσταντίνου Ζούλα για τους Πυξ Λαξ – «Δώσε μου 1 εκατομμύριο και μία ευκαιρία»