in

Βόμβα σε φάκελο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης – Αν έσκαγε θα προκαλούσε θύματα

Τον αποστολέα που κρύβεται πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφτασε μέσα σε έναν φάκελο αλληλογραφίας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

  • Ο φάκελος που περιείχε αυτοσχέδιο μηχανισμό με ισχυρή εκρηκτική ύλη είχε ως παραλήπτρια μία πρόεδρο Εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Η γυναίκα ήταν εκείνη που έκρινε τον φάκελο ως ύποπτο και δεν τον άνοιξε, αντιθέτως ζήτησε να περάσει από το μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων X- RAY, όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, τον φάκελο φέρεται να μετέφερε έως το ισόγειο του κτηρίου που υπάρχουν τα μηχανήματα, ένας αστυνομικός, μη γνωρίζοντας βέβαια το περιεχόμενό του, μέχρι εκείνη την ώρα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr ότι η εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος και συγκεκριμένα η ζελατοδυναμίτιδα, σε περίπτωση που «έσκαγε» τότε είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε χάος και θα υπήρχαν θύματα, καθώς θεωρείται ισχυρό εκρηκτικό.

  • Ένα από τα πιο σημαντικά και βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης, είναι με ποιον τρόπο ο άγνωστος κατάφερε να περάσει τον φάκελο και να φτάσει έως τον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια της Θεσσαλονίκης και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Δεδομένου ότι η αλληλογραφία που φτάνει καθημερινά στα δικαστήρια περνάει από το μηχάνημα X- RAY, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική είσοδο και πάντα υπάρχουν αστυνομικοί που βρίσκονται στον έλεγχο, είναι βασικό το ερώτημα πώς ο συγκεκριμένος φάκελος «ταξίδεψε» έως τον τρίτο όροφο και έφτασε στο γραφείο της προέδρου Εφετων.

  • Ο φάκελος φέρεται να έφτασε στα δικαστήρια πριν από λίγες ημέρες, όμως η παραλήπτρια βρισκόταν σε άδεια και επέστρεψε εχθές στο γραφείο της.

Αυτό που ερευνούν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί, είναι η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ο αποστολέας του φακέλου, όπως επίσης και η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια. Επιπλέον, μπορεί ο φάκελος να είχε συγκεκριμένο όνομα παραλήπτη, ωστόσο ερευνάται αν πράγματι ήταν εκείνος ο στόχος, αφού σε περίπτωση που ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκαγε τότε η ζημιά που θα προκαλούσε δε θα περιοριζόταν σε ένα γραφείο αλλά σε περισσότερα, αφού η ποσότητα εκρηκτικής ύλης ήταν μεγάλη και ισχυρή.

  • Την τρομοκρατική ενέργεια στο Εφετείο καταδίκασε η Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων

«Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την τρομοκρατική ενέργεια με τον φάκελο που περιείχε βόμβα στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης.

  • Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης με στόχο Δικαστικούς Λειτουργούς του ως άνω Δικαστηρίου. Η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και έχει θεμελιώδη υποχρέωση να διαμορφώνει τους όρους και τις αναγκαίες συνθήκες ύπαρξης ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού.

  • Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, διότι αποτελεί θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών».

Τι νομίζετε;

-3 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η κόρη του Αρζόγλου στον κινηματογράφο ώς “άρρωστη” ερωμένη

Μαρία Κορινθίου- Το μπούστο της είναι όλα τα λεφτά…