in

AngryAngry WTFWTF

Κορυφώνεται η μάχη Ρέστη – Staveley. Στο εφετείο η ιδιοκτήτρια της Newcastle για να αποφύγει την… πτώχευση

Στο εφετείο ανοίγει νέο κεφάλαιο στη διαμάχη της με τον Βίκτωρα Ρέστη η επιχειρηματίας Amanda Staveley, μέτοχος και μέλος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle United (Νιούκασλ), προκειμένου να εμποδίσει τον εφοπλιστή να την οδηγήσει σε πτώχευση.

Σύμφωνα με την Sun, με δικαστική απόφαση, της επιβλήθηκε να πληρώσει 3,4 εκατομμύρια στερλίνες στον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας, ωστόσο, εκείνη προχώρησε σε έφεση.

  • Της είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να μεταφέρει τα χρήματα στον Βίκτωρα Ρέστη, διαφορετικά η απαίτηση αυτή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατάθεση αίτησης στο δικαστήριο για έκδοση διαταγής πτώχευσης.

Αυτό θα απέκλειε την Staveley από διευθύντρια της Newcastle, όπου κατέχει το 6%.

  • Η νέα δικαστική διαμάχη, φέρνει ξανά αντιμέτωπους, αφενός μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον τομέα της εξεύρεσης χρηματοδοτικών κεφαλαίων για τον χώρο των σπορ στη Βρετανία και αφετέρου έναν μεγιστάνα που υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία στη ναυτιλιακή βιομηχανία για περίπου δύο δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βίκτωρ Ρέστης, έχει εκδώσει στην Staveley – η οποία είναι παντρεμένη με τον έτερο συνιδιοκτήτη της Νιούκαστλ Mehrdad Ghodoussi – νόμιμη απαίτηση για την πληρωμή 36 εκατομμύρια στερλινών περίπου, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του χρωστάει.

  • Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο δικηγόρος της Staveley χαρακτήρισε «υπερβολική» την απαίτηση του Βίκτωρα Ρέστη να του επιστρέψει η Staveley το ποσό.

Η ίδια υποστήριξε ότι έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, ενώ αναφέρει ότι το ποσό που ζητά ο Έλληνας εφοπλιστής θα την ωθήσει στη χρεοκοπία.

Σημειώνεται ότι μια επιτυχής νόμιμη απαίτηση μπορεί να οδηγήσει σε αίτηση πτώχευσης, εάν ένα χρέος δεν πληρωθεί εντός 21 ημερών.

 

 

 

Μια διαμάχη διάρκειας 16 ετών

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2008, όταν ο Βίκτωρ Ρέστης έδωσε ποσό 10 εκατομμυρίων λιρών στην Staveley, το οποίο ζητεί να απο0πληρωθεί. Ζήτησε 37 εκατομμύρια λίρες, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής τόκων 31 εκατομμυρίων λιρών.

  • Από την πλευρά της η Staveley ισχυρίστηκε ότι το οφειλόμενο ποσό είναι μικρότερο από το 1/10 αυτού που ζητά ο πλοιοκτήτης, στο οποίο, όπως επισημαίνει, περιλαμβάνονται «διογκωμένοι ή εντελώς αδικαιολόγητοι» τόκοι και έξοδα. Οι δικηγόροι του κ. Ρέστη, συμφώνησαν να διεκδικήσουν απλώς το αρχικό ποσό των περίπου 3,47 εκατομμυρίων λιρών που οφειλόταν βάσει προηγούμενου δανείου.

Ο δικαστής Daniel Schaffer αποφάνθηκε τον Μάρτιο ότι η Staveley ήταν προσωπικά υπεύθυνη για το χρέος και απέρριψε τα επιχειρήματά της ότι η διαφορά έπρεπε να επιλυθεί σε διαιτησία ή ότι ο κ. Ρέστης της είχε ασκήσει οποιαδήποτε παράνομη πίεση για να λάβει το χρέος.

 

Ο δικηγόρος της σημείωσε ότι η ίδια είχε παραπλανηθεί από τον Ρέστη και ότι η διαφορά θα πρέπει να λυθεί με διαιτητική διαδικασία.

  • Κατηγόρησαν επίσης τον κ. Ρέστη για απειλές σωματικής βίας, κάτι που οι δικηγόροι του είπαν ότι ήταν γελοίο, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Staveley τον είχε προσκαλέσει σε αγώνα της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ.

«Υπήρχαν ξεκάθαρα εμπορικές πιέσεις, αλλά ο κ. Ρέστης είχε απολύτως το δικαίωμα να πιέσει για πληρωμή», ανέφερε ο Schaffer στην απόφασή του, απορρίπτοντας το επιχείρημα της Staveley για καταναγκασμό. Ο δικαστής έδωσε προθεσμία στον εφοπλιστή μέχρι τις 22 Απριλίου, για να υποβάλει αίτηση πτώχευσης κατά της Staveley.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτό το σημάδι στα μάτια προβλέπει την άνοια 12 χρόνια πριν εκδηλωθεί

Χανιά ΤΩΡΑ – Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο δυστύχημα, ο τέταρτος τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη