in

OMGOMG

Βιασμός στον Κολωνό – Σε κατ’ οίκον διδασκαλία η 12χρονη

Διδασκαλία κατ’ οίκον παρέχεται στην 12χρονη που έπεσε συστηματικά θύμα βιασμών από τον Ηλία Μίχο και άλλους άνδρες στην περιοχή του Κολωνού και των Σεπολίων, όπως έκανε γνωστό η Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

  • Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε πως κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μετά από έρευνα της κοινωνικής υπηρεσίας που έγινε, η 12χρονη και ένα από τα αδέλφια της δόθηκαν στην οικογένεια της θείας τους στην Λευκάδα, ενώ τα υπόλοιπα, μικρότερης ηλικίας αδέλφια της, έχουν δοθεί στην γιαγιά τους στην Αθήνα. Η κοινωνική έρευνα έκρινε ότι οι συνθήκες στις δύο αυτές ευρύτερες οικογένειές τους ήταν κατάλληλες για τα παιδιά και ήταν προς το συμφέρον τους να παραμείνουν σε αυτές και όχι να πάνε σε μια δομή.

 

Η θεία της 12χρονης εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης
Με παρέμβαση της κοινωνικής υπηρεσίας, η θεία της 12χρονης εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που η ίδια ήθελε, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με κοινωνικό λειτουργό του Δήμου Λευκάδας προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα Συγγενικής Αναδοχής, για να μπορέσει να λάβει την αναδοχή των δύο παιδιών.
Παροχή υποστήριξης για τα ανήλικα αδέρφια και την γιαγιά

  • Για την γιαγιά της ανήλικης που έχει τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, εδώ στην Αθήνα, η υφυπουργός είπε πως παρακολουθείται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Υπάρχει παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», που στεγάζεται στην πλατεία Αττικής. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλα τα παιδιά στο ΚΕΔΑΣΥ για την εκπαιδευτική τους αξιολόγηση.

Η κ. Μιχαηλίδου αναγνώρισε πως «θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και ίσως πιο οργανωμένα, αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από τις απόψεις που λένε ότι δεν έχει δοθεί καμία βοήθεια στην 12χρονη και τα αδέλφια της, την γιαγιά και την θεία τους που τα φιλοξενούν».

Πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ως κοινωνία πρέπει να είμαστε δίπλα στους ευάλωτους και δη σε μια τέτοια τόσο δύσκολη και φρικαλέα υπόθεση, όπου τα παιδιά αυτά χρειάζονται την αγάπη μας, την βοήθεια αλλά και την αποτελεσματικότητά μας».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Χριστίνα Βίδου – «Μια τεράστια αίθουσα στον ΣΚΑΙ είχε νεκρική σιγή γιατί δεν πιστεύαμε αυτό που…»

Σκληραίνει το «Survivor» και έρχεται μεγάλο ξεκαθάρισμα Βασάλου – Βαλαβάνη. Στον «τάκο» και ο Μαρτίκας…