in ,

LOLLOL

Βασιλιάς Κάρολος – Έξω φρενών με εικονολήπτη του BBC. Τον έδιωξε από την πρόβα για την τελετή

Ο Βασιλιάς Κάρολος έγινε έξω φρενών όταν είδε έναν εικονολήπτη του BBC να κινηματογραφεί κρυφά ένα μέρος της γενικής πρόβας για την τελετή στέψης του στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», με εντολή του 75χρονου μονάρχη, επενέβη η ασφάλεια και απομάκρυνε τον εικονολήπτη με συνοπτικές διαδικασίες.

  • Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με απορία καθώς ο άνδρας απομακρύνθηκε με συνοδεία ασφαλείας από το σημείο. Ο Βρετανός κάμεραμαν τέθηκε σε διαθεσιμότητα όλο το Σαββατοκύριακο της στέψης, όπως μεταδίδει το δίκτυο «Sky News».

Η «Daily Mail» αναφέρει ότι, o εν λόγω υπάλληλος του δικτύου BBC αποκλείστηκε από τη στέψη του Κάρολου, αφού ο βασιλιάς τον εντόπισε να «προσπαθεί να καταγράψει ένα από τα μυστικά μέρη της τελετής» κατά τη διάρκεια της πρόβας. Το χρίσμα του μονάρχη είναι το πιο ιερό μέρος της τελετής στέψης και για το λόγο αυτό, δεν γίνεται σε κοινή θέα. Όπως ακριβώς συνέβη με τη στέψη της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, το 1953.

Η «Sun» επισημαίνει πως το «ολίσθημα» του κάμεραμαν ήταν ότι είχε απομακρυνθεί από το επίσημα καθορισμένο σημείο του και εθεάθη να περιφέρεται κοντά στο παραβάν – πίσω από το οποίο πραγματοποιείται το ιερό χρίσμα- με το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιημένο. Ο διευθυντής του BBC, που βρισκόταν στο σημείο, φέρεται να έσκισε επί τόπου τη διαπίστευση του εικονολήπτη μόλις του μετέφεραν την βασιλική εντολή.

«Ο βασιλιάς Κάρολος εντόπισε τον εικονολήπτη να προσπαθεί να τον κινηματογραφήσει κατά τη διάρκεια της πρόβας της στέψης, στο πιο ευαίσθητο μέρος της τελετής. Ο εργαζόμενος του BBC έδειχνε επιθετικός κρατώντας το κινητό του. Δεν είχε καμία δουλειά να είναι εκεί. Είχε μια διαπιστευμένη θέση στο Αβαείο», ανέφερε πηγή στην εφημερίδα «Sun» τονίζοντας ότι ήταν μία ταπεινωτική αστοχία για το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου μετά τη στέψη

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 8/5, στους επίσημους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας στα social media, δημοσιεύτηκε το εντυπωσιακό πορτρέτο του Καρόλου, στο οποίο φοράει το στέμμα του, κρατάει το σκήπτρο και τη Σταυροφόρο Σφαίρα.

 

 

Μετά τους λαμπερούς εορτασμούς για την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου, σήμερα στη Βρετανία είναι αργία και οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

 

Έπειτα από δύο ημέρες εορτασμών, αρχής γενομένης το Σάββατο με την τελετή στέψης του Καρόλου στο αβαείο του Ουέστμινστερ και στη συνέχεια την Κυριακή 7/5 με πάρτι στους δρόμους και τη μεγάλη συναυλία προς τιμή του βασιλιά της Βρετανία, η σημερινή είναι μια ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό. Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όμως άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Εκλογές 2023 – Απόψε το debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ. Όλο το παρασκήνιο

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπακού η Κορακάκη