Τσίπρας vs Ανδρουλάκης – Ποιος θα πάρει την κεντροαριστερά

1 Min Read

Ο Αλέξης Τσίπρας κινείται ξανά δυναμικά στο παρασκήνιο, με στόχο ένα νέο πολιτικό restart. Το σενάριο δημιουργίας νέου κόμματος δεν είναι πλέον απλή φημολογία, αλλά μέρος μιας στρατηγικής που θέλει να επανακαθορίσει τον χώρο της κεντροαριστεράς – και να βάλει ευθέως απέναντι το ΠΑΣΟΚ. Η συγκυρία δεν είναι τυχαία.

 

 

  • Η υπόθεση των Τεμπών και η παρουσία της Μαρία Καρυστιανού κρατούν ψηλά την ένταση, δημιουργώντας ένα φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον. Ο Τσίπρας επιχειρεί να αξιοποιήσει τη δυναμική, χωρίς όμως να «καεί» επικοινωνιακά. Απέναντί του, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σκοπεύει να αφήσει χώρο.

 

Η μάχη για τη δεύτερη θέση εξελίσσεται σε σκληρό μπρα ντε φερ, με φόντο την επόμενη μέρα της αντιπολίτευσης. Το παιχνίδι δεν είναι απλώς εκλογικό. Είναι ζήτημα επιβίωσης και κυριαρχίας στον χώρο. Ο Τσίπρας ποντάρει στην εμπειρία και στο timing. Το ερώτημα είναι αν η κοινωνία είναι έτοιμη για την επιστροφή του – ή αν το πεδίο έχει ήδη αλλάξει.

Share This Article