in

AngryAngry OMGOMG

Τρίτη και… φαρμακερή για τον Μηταράκη – Οι έφιπποι, η πανεπιστημιακή αστυνομία και το κότερο

Κάθε άλλο παρά μακροημέρευσε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νότης Μηταράκης. Η επιλογή να κάνει διακοπές σε μία στιγμή που οι φωτιές δοκίμαζαν σκληρά τη χώρα, αποδείχτηκε μοιραία για τον βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία.Ο πρώην, πλέον, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, χαλάρωνε στην Πάτμο χωρίς να «συγκινηθεί» από τις φωτιές που ξεσπούσαν η μία μετά την άλλη σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Νότη Μηταράκη, που, όμως, δεν έπεισαν τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια του ανακοίνωσε την απόφαση του, με τον κ. Μηταράκη να υποβάλει την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.Το τελευταίο… φάουλ με την ηχηρή απουσία του, την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για τις φωτιές, συντονίζοντας όλες τις επιχειρήσεις, περνάει λάθος μήνυμα σε σχέση με τη λειτουργία της κυβέρνησης και στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ειλημμένη η απόφαση να γίνονται αμέσως διορθωτικές κινήσεις, όταν εντοπίζονται δυσλειτουργίες.Παρόλα αυτά, τα πρώτα σύννεφα στη σχέση Μηταράκη με τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν κάνει από νωρίτερα την εμφάνισή τους.

 

Στο μικρό διάστημα ανάληψης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Νότης Μηταράκης είχε να επιδείξει πρωτοβουλίες, που όχι μόνο δεν εισακούστηκαν από το κυβερνητικό περιβάλλον, αλλά αποδοκιμάστηκαν δημόσια από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.Η «καρατόμηση» Μηταράκη ήρθε μετά από μία σειρά από αστοχίες ή ατυχείς δηλώσεις το τελευταίο διάστημα. Η πρώτη γκάφα του πρώην, πλέον, υπουργού ήταν η υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους στο κέντρο Αθήνας.

 

  • Σύμφωνα με το επίμαχο σχέδιο, από τις αρχές του 2024, θα δημιουργείτο ομάδα από 6 έφιππους αστυνομικούς και θα είχε παρουσία στο τουριστικό κέντρο της πρωτεύουσας, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.Αρχικά το «άδειασμα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν κομψό, με τον Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει πως η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.Στη συνέχεια, όμως, και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε με χιούμορ την έφιππη αστυνομία, προκρίνοντας μάλιστα την ιδέα της αντικατάστασής της από καμήλες…«Σκέφτηκα για την έφιππη αστυνομία με αυτή τη ζέστη θα έπρεπε να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική αστυνομία».

 

Νότης Μηταράκης: Από την γκάφα της έφιππης στην «κατάργηση» της πανεπιστημιακής αστυνομίαςΑκριβώς, την ίδια περίοδο, ο Νότης Μηταράκης, έριχνε στο τραπέζι την ιδέα της κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ανάληψης της ευθύνης φύλαξης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από τους πρυτάνεις.

 

  • «Όπως είπα στις προγραμματικές δηλώσεις επανεξετάζεται το πλαίσιο. Τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και πρέπει να ξαναδούμε το οργανωτικό», είχε αναφέρει, χωρίς να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.Το «άδειασμα» και σε αυτή την περίπτωση ήταν μεγαλοπρεπές, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ορθά – κοφτά πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται!«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, το επαναλαμβάνω. Κρατήστε αυτό που σας λέω ως την επίσημη θέση της κυβέρνησης», είχε ξεκαθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης.

 

Αυτή τη φορά, πάντως και ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, «έτρεξε» να διαψεύσει τον εαυτό του, ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. «Δεν κάνουμε στροφή 180 μοιρών, σαφέστατα δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία όπως λανθασμένα λέχθηκε (!) και δεν ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», είχε ψελλίσει.Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης την Τρίτη, 27 Ιουνίου, ο κ. Μηταράκης αποτέλεσε και επίσημα παρελθόν την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, με τον Γιάννη Οικονόμου να έχει ορκιστεί κιόλας νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Συντετριμμένος ο Κόρο για την απώλεια του – «Να σε αποχαιρετήσω είναι ότι πιο δύσκολο»

Βανδή- Μπισμπίκης – Οι εργασίες στη φωλίτσα τους στο Λουτράκι και η ανησυχία για τις φωτιές