in ,

LoveLove OMGOMG

Τριμελές Ανηλίκων ΤΩΡΑ – Αναμορφωτικά μέτρα στα αδέρφια που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη Ομονοίας

Το Τριμελές Ανηλίκων συνεδρίασε στις 5 Μαϊου και κλεισμένων των θυρών. Στην θέση των κατηγορουμένων τα δυο αδέρφια που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη 310 Π.Κ (αδίκημα βίας, συγχωρείται περιορισμός σε ειδικό κατάστημα  Κατάστημα Κράτησης Νέων κατά των ποινικό κώδικα,  άρθρο 127 Π.Κ, είναι έγκλημα βίας στρέφεται κατά σωματικής ακεραιότητας).

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους ανηλίκους επιβάλοντας τους αναμορφωτικά μέτρα, παρακολούθηση απο επιμελητή κοινωνικής αρωγής για ένα χρόνο και καταβολή αποζημίωσης στο θύμα από τους ανηλίκους εντός τριών μηνών 500 ευρώ ο καθένας.

 

  • Αξίζει να σημειώσουμε πώς αυστηροί όροι είχαν ήδη επιβληθεί από τον Ανακριτή, για τρείς φορές εμφάνιση στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και εγγυοδοσίες 2.000 ευρώ η κάθε μία, μαζί με παρακολούθηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής, και απαγόρευση εξόδου από την Χώρα.

 

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Κώστας Δημόπουλος μιλώντας στο Nassosblog αποκάλυψε:

 

“Ύστερα από μία πολυτελέστατη δικονομικά  και μακρά διαδικασία, το δικαστήριο με γνώμονα την προσωπικότητα των εντολέων μου, τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την συμπεριφορά αλλά κατά την άποψη της υπεράσπισης για την  ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος, οδηγήθηκε σε μία δίκαιη κρίση. Τα αναμορφωτικά μέτρα σε κάθε περίπτωση προηγούνται στην μεταχείριση των κατηγορουμένων ακόμα και σε σοβαρές κακουργηματικές διώξεις, αφού ο δικαστής έχει ως βασική κατεύθυνση του κατά τον Νόμο την αρχή της διαπαιδαγώγησης στην ποινική μεταχείριση των δραστών”.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Υπόθεση μικρής Μελίνας – 500.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στην οικογένεια της 4χρονης

Ο Τζέιμς”γλεντάει” το “Survivor” – Άγριο κράξιμο σε Ατζούν