Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίσσεται στο νότιο Ρέθυμνο, όπου η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στοίχισε τη ζωή σε δύο πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούσαν στην περιοχή της Κρύας Βρύσης.
Εγκλωβίστηκαν στις φλόγες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν ενώ συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης, με αναφορές να κάνουν λόγο ότι εντοπίστηκαν κοντά ή μέσα στο υπηρεσιακό τους όχημα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία διερευνώνται, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους.
Μάχη με ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο
Η φωτιά εξακολουθεί να καίει με μεγάλη ένταση, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
- Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες οχήματα και ελικόπτερα, ενώ έχουν σταλεί διαδοχικά μηνύματα από το 112 για την εκκένωση οικισμών.
Η σημερινή ημέρα σημαδεύεται από την απώλεια δύο ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες, βυθίζοντας στο πένθος το Πυροσβεστικό Σώμα και ολόκληρη τη χώρα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ήταν από το κλιμάκιο της Αγίας Φωτεινής, ο ένας πενταετούς θητείας και ο δεύτερος εποχικός, που φέρεται να εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους στις φλόγες, κοντά στα Σαχτούρια, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.
