Τραγωδία στην Πλάκα – Ήρθαν για τον μήνα του μέλιτος και συνάντησαν τον… θάνατο τους

2 Min Read

Με τον πιο οδυνηρό και τραγικό τρόπο γράφτηκε ο πρόλογος της ανείπωτης τραγωδίας στην καρδιά της Αθήνας, καθώς η επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής στα συντρίμμια του κτιρίου στην οδό Λυσικράτους στην Πλάκα ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό και των έξι αγνοουμένων νεκρών!

  • Η φονική έκρηξη που ισοπέδωσε το κτίριο έκοψε το νήμα της ζωής σε ανθρώπους που ήρθαν στην Ελλάδα για να ζήσουν τις πιο όμορφες στιγμές τους. Στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου διέμεναν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις αλβανικής καταγωγής με αμερικανική υπηκοότητα.

Ανάμεσά τους, η Φλορίντα Χότζα και ο σύζυγός της Ίαν Αλεξάντερ Κίρκπατρικ, οι οποίοι είχαν παντρευτεί πρόσφατα και βρίσκονταν στη χώρα μας για το ταξίδι του μέλιτος!

  • Την ίδια ώρα, η μοίρα στάθηκε εξίσου σκληρή για το δεύτερο ζευγάρι που συγκατοικούσε μαζί τους, την Έρις Τσάνι και τον Φλορίν Χότζα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η άτυχη γυναίκα κυοφορούσε το παιδί τους.

Τη λίστα του θανάτου συμπληρώνουν οι ένοικοι του δευτέρου ορόφου: η Αθηνά Παπαρέσκου και ο 77χρονος Βρετανός σύζυγός της, Έντμοντ Χινγκς.

Η ατμόσφαιρα στην Πλάκα είναι βαριά, με τους διασώστες να λυγίζουν μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής και τις αρχές να ερευνούν τους όρους και τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη-σοκ!

Share This Article