in

AngryAngry

Τραγωδία στα Τέμπη – Ο σταθμάρχης γύρισε τα κλειδιά στη σωστή θέση τους μετά τη σύγκρουση

Ανατριχιαστική είναι η φερόμενη ως αποκάλυψη του ρεπορτάζ του Star σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του 59χρονου σταθμάρχη το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου, μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν είχε τη γνώση να λειτουργεί τον ηλεκτρονικό πίνακα κίνησης για τη χάραξη δρομολογίου, ενώ σχολιάζεται πως γύρισε τα κλειδιά στη σωστή θέση τους αφού τα δύο τρένα συγκρούστηκαν.

  • Ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει στο Star πως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης δεν ήξερε να κάνει αυτόματη χάραξη δρομολογίου, ούτε φαίνεται να γνώριζε ότι καταγράφονται όλες οι κινήσεις του.

«Καταγράφει τον αυτόματο χειρισμό το καταγραφικό της Alstom. Οι πληροφορίες μου από την κατασκευάστρια εταιρεία φαίνεται ότι όταν ανέλαβε αυτός βάρδια δεν υπάρχει καμία εγγραφή. Δεν ήξερε την αυτόματη λειτουργία του συστήματος. Εγώ αμφιβάλλω ότι δεν του την είχαν δείξει, του την είχαν δείξει, δεν είχε καταλάβει τίποτα. Δεν καταλάβαινε ο άνθρωπος» είπε ο πρώην διευθυντής ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Χρήστος Ρετσινάς.

Ο Χρήστος Ρετσινάς αποκαλύπτει επίσης πως ο 59χρονος σταθμάρχης ούτε τη χειροκίνητη χάραξη δρομολογίου λειτούργησε σωστά εκείνο το μοιραίο βράδυ. Το ένα σφάλμα διαδεχόταν το άλλο. Έτσι συνέβη η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Έκανε πρώτα με την κατερχόμενη αμαξοστοιχία το σφάλμα γύρω τις 10:30 που ενώ θα έπρεπε να πάει στην τρίτη γραμμή το κλειδί, η αλλαγή 116, ήταν στραμμένη προς τη γραμμή του Βόλου, που τους έβαλε σε οπισθοπορεία. Και του είπε ο προϊστάμενος και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, γιατί κάνουμε οπισθοπορεία και αυτός έλεγε ότι «φλασάρει το κλειδί…» Κολοκύθια, δεν φλασάρει τίποτα, γιατί δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι είχε κάνει σφάλμα. Και μετά από μισή ώρα έκανε το τραγικό σφάλμα, δεν γύρισε την 118α, αλλαγή στη θέση της, έστω χειροκίνητα που δεν ήξερε…» πρόσθεσε ο κ. Ρετσινάς.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Σακελλαροπούλου για επίθεση στον Βαρουφάκη – Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας

ΣΟΚ για τον Λάκη Λαζόπουλο – “Πουλάει τη βίλα στο Ψυχικό”. Ο λόγος που φεύγει από Αθήνα! (φωτο)