in

Τραγωδία στα Τέμπη- Ο Γεραπετρίτης νέος υπουργός Μεταφορών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τραγωδία στα Τέμπη και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

  • Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε στη δήλωση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης (1/3) ότι «ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «μεταβατικός Υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από τον οποίο ήδη ζήτησα να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».

Η τραγωδία στα Τέμπη

  • Εθνική τραγωδία το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη, εκεί που συγκρούστηκε μια επιβατική αμαξοστοιχία με μια εμπορική.

Μια τραγωδία που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί, καθώς γύρω στις 3.30 το απόγευμα μεταφέρθηκαν μέσα με σακούλες πτώμα ή πτώματα στο νεκροτομείο της Λάρισας.

  • Μέχρι στιγμής ο επίσημος επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36, ενώ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, καθώς υπάρχει οπτική επαφή των διασωστών με τουλάχιστον δύο ακόμα σορούς.

Επτά εκ των θυμάτων εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι. Περίπου 130 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

  • Τραγικές είναι οι σκηνές, καθώς συγγενείς έρχονται στο σημείο και αναζητούν δικούς τους ανθρώπους που ως τώρα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και στη συνέχεια μεταβαίνουν στα νοσοκομεία για να τους αναζητήσουν.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Τραγωδία στα Τέμπη – Έδωσε δείγμα DNA η οικογένεια του 23χρονου Κύπριου

Κυβέλη Χατζηευστρατίου – H πρώτη δημόσια εμφάνιση του μοντέλου μετά το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε