in

AngryAngry

Τραγωδία στα Τέμπη – Επιθεωρητής ζητά να αφεθεί ελεύθερος. “Βγάλετε με έξω απο το κελί”

Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους θα προσδιορίσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, ο 62χρονος προφυλακιστέος για την τραγωδία των Τεμπών επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημ. Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε στον εφέτη – ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, Αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, αίτηση που -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»-αναμένεται να εξετάσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το επόμενο δεκαήμερο και αφού προηγηθεί εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Νικολάου επιδιώκει νομικά να απαλλαγεί της προσωρινής κράτησης, αφού προηγήθηκε η προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης, την οποία απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών τον περασμένο Απρίλιο.

Ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδας της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας και Διαχείρισης της Χωρητικότητας, με την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του, περασμένα μεσάνυχτα της 30ης Μαρτίου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά από πρόταση του τότε διευθύνοντα στην εισαγγελία εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου και την σύμφωνη γνώμη του εφέτη – ανακριτή, κ. Μπακαΐμη.

  • Ο Βολιώτης επιθεωρητής του ΟΣΕ αποτέλεσε τον δεύτερο που οδηγήθηκε στην φυλακή, μετά τον 59χρονο σταθμάρχη για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντες των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν το βράδυ της 28 Φεβρουαρίου, με το συνήγορο του, Γιάννη Γλύκα, Να κάνει λόγο για «μια απόφαση σκοπιμότητας».

 

Σε βάρος του Επιθεωρητή είχε ασκηθεί δίωξη για τις ίδιες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως με αυτές που ασκήθηκαν σε βάρος του προφυλακιστέο 59χρονο σταθμάρχη, ενώ παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος, έχοντας, επίσης, την ευθύνη για την τοποθέτηση του απείρου σταθμάρχη στη νυχτερινή βάρδια.

 

Ο 62χρονος Επιθεωρητής κατά την απολογία του και με πολυσέλιδο υπόμνημα αρνήθηκε πως ο ίδιος εισηγήθηκε, αλλά άλλοι αποφάσισαν για τις βάρδιες, «δείχνοντας» επίσης και άλλους ως υπαίτιος για την τραγωδία.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ «σηκώθηκε στον αέρα»

Καβούρι ΤΩΡΑ – Γιατροί οροσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον 6χρονο αλλά…