in

OMGOMG

Τραγωδία στα Τέμπη – Απολογείται ο σταθμάρχης εν μέσω μπαράζ ερωτημάτων

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε το πρωί στον αρμόδιο εισαγγελέα ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας για να απολογηθεί για το πολύνεκρο δυστύχημα στην περιοχή του «Ευαγγελισμού» κοντά στα Τέμπη, εν μέσω κατακραυγής για τις κυβερνητικές προσπάθειες και τις φωνές φιλοκυβερνητικών Μέσων να αποδοθεί σχεδόν αποκλειστικά η ευθύνη στον ανθρώπινο παράγοντα.

Μετά τη νέα προθεσμία, που έλαβε χθες λόγω νέων δεδομένων κατά την προανακριτική διαδικασία, ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρτζίδης δήλωσε πως πρόκειται για στοιχεία καθοριστικά, ευχαρίστησε τη δημοσιογραφική έρευνα και τόνισε την ανάγκη να δούμε το δάσος κι όχι το δέντρο.

Ο εντολέας του κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη μέχρι ισόβια, και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια και κατά συρροή -ποινές έως 5 ετών για την καθεμία-.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προανακριτική απολογία του, ο σταθμάρχης υποστήριξε ότι πάτησε κανονικά το κουμπί για να αλλάξει η γραμμή με το αυτόματο σύστημα και κάθε τρένο να μπει σε διαφορετική τροχιά αλλά, όπως εξήγησε, το κουμπί δεν λειτούργησε.

Από τη μία πλευρά δημιουργείται το ερώτημα αν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο για το αν λειτούργησε το σύστημα κι από την άλλη ένα υπήρξε βλάβη σε μία παρωχημένες συσκευές και σε κάθε περίπτωση εάν γνώριζε ο σταθμάρχης ότι στην ίδια γραμμή κινούνταν άλλη αμαξοστοιχία. Σημειώνεται ότι ήταν αρνητικός σε αλκοτέστ.

Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να μετατραπεί ο 59χρονος σε αποδιοπομπαίο τράγο, καθώς πρόκειται για ένα δυστύχημα το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν εργαζόταν μαζί με άλλο συνάδελφο, που να τον βοηθά λόγω της απειρίας του, ή εάν λειτουργούσε σύστημα φωτοσήμανσης και ελέγχου, όπως ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό οι εργαζόμενοι.

Σε ό,τι αφορά τους διαλόγους, πριν το τραγικό συμβάν, ηχητικό ντοκουμέντο αποτυπώνει την επικοινωνία του σταθμάρχη με το μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου και του κλειδούχου κατά το οποίο ακούγεται και ο ο μηχανοδηγός που ήταν στην αμαξοστοιχία από Λάρισα για Βόλο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Διέκοψε το γύρισμα η Μακρυπούλια με την περιγραφή στο Ρουκ Ζουκ – “Δεν έχω κάνει σ3ξ, είμαι…”

“Ζεστό” παρασκήνιο – Κάνει στην άκρη ο ΣΚΑΪ τον Ατζούν;